• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Pegulová vyradila v osemfinále piatu nasadenú Sakkariovú (3)

Melbourne 23. januára (TASR) - Americká tenistka Madison Keysová a Češka Barbora Krejčíková nastúpia proti sebe vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Keysová, melbournska semifinalistka z roku 2015, vyradila v osemfinále ôsmu nasadenú Španielku Paulu Badosovú 6:3, 6:1. Krejčíková v pozícii turnajovej štvorky zdolala šampiónku z rokov 2013 a 2012 Bielorusku Victoriu Azarenkovú rovnako hladko 6:2, 6:2.

Keysová je na začiatku novej sezóny v skvelej forme, čo potvrdila ziskom titulu na turnaji WTA v Adelaide. Proti Badosovej sa opierala o výborné podanie a na jej konto pribúdal jeden winner za druhým. "Je absolútne skvelé byť v Melbourne opäť medzi najlepšou osmičkou. Dnes som skvele servovala i returnovala. Od prvej loptičky som mala výmenu pod kontrolou a dokázala som súperku zatlačiť. Dôležité bolo, že som využila šance, nedarovala som Badosovej ani jediný fiftín," uviedla Američanka pre akreditované médiá.

Krejčíková mala proti Azarenkovej navrch v dlhých výmenách od základnej čiary. Vlaňajšia víťazka Roland Garros profitovala aj z toho, že súperka mala problémy s krčnou chrbticou. Na začiatku druhého setu požiadala Azarenková o medical time out. "Dnes to bol pre mňa veľký zážitok. Nastúpila som v aréne Roda Lavera proti dvojnásobnej šampiónke, ktorá sa na tomto dvorci cíti ako doma. Splnil sa mi sen, Viku som vždy obdivovala," priznala česká singlová jednotka.

Po druhý raz za sebou postúpila medzi elitnú osmičku na Australian Open Američanka Jessica Pegulová. Turnajová tridsaťjednotka vyradila päťku "pavúka" Mariu Sakkariovú z Grécka 7:6 (0), 6:3. "Bol to môj najlepší zápas na tohtoročnom Australian Open. Hrala som pred skvelým melbournskym publikom, čo bolo pre mňa veľmi motivujúce. Vedela som, že musím byť trpezlivá, lebo Maria je kondične výborne pripravená. Skvele som returnovala a dokázala ju zatlačiť do defenzívy," povedala v pozápasovom interview Pegulová, ktorá sa vo štvrťfinále stretne s víťazkou zápasu medzi najvyššie nasadenou Austrálčankou Ashleigh Bartyovou a ďalšou americkou hráčkou Amandou Anisimovovou.

ženy - dvojhra - osemfinále:

Jessica Pegulová (USA-21) - Maria Sakkariová (Gr.-5) 7:6 (0), 6:3, Madison Keysová (USA) - Paula Badosová (Šp.-8) 6:3, 6:1, Barbora Krejčíková (ČR-4) - Victoria Azarenková (Biel.-24) 6:2, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 4. odsek a ďalší výsledok.

la

Vloženo: 23. 01. 2022       Kategorie: Tasr