• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Keysová s Krejčíkovou nastúpia proti sebe vo štvrťfinále (2)

Melbourne 23. januára (TASR) - Americká tenistka Madison Keysová a Češka Barbora Krejčíková nastúpia proti sebe vo štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Keysová, melbournska semifinalistka z roku 2015, vyradila v osemfinále ôsmu nasadenú Španielku Paulu Badosovú 6:3, 6:1. Krejčíková v pozícii turnajovej štvorky zdolala šampiónku z rokov 2013 a 2012 Bielorusku Victoriu Azarenkovú rovnako hladko 6:2, 6:2.

Keysová je na začiatku novej sezóny v skvelej forme, čo potvrdila ziskom titulu na turnaji WTA v Adelaide. Proti Badosovej sa opierala o výborné podanie a na jej konto pribúdal jeden winner za druhým. "Je absolútne skvelé byť v Melbourne opäť medzi najlepšou osmičkou. Dnes som skvele servovala i returnovala. Od prvej loptičky som mala výmenu pod kontrolou a dokázala som súperku zatlačiť. Dôležité bolo, že som využila šance, nedarovala som Badosovej ani jediný fiftín," uviedla Američanka pre akreditované médiá.

Krejčíková mala proti Azarenkovej navrch v dlhých výmenách od základnej čiary. Vlaňajšia víťazka Roland Garros profitovala aj z toho, že súperka mala problémy s krčnou chrbticou. Na začiatku druhého setu požiadala Azarenková o medical time out. "Dnes to bol pre mňa veľký zážitok. Nastúpila som v aréne Roda Lavera proti dvojnásobnej šampiónke, ktorá sa na tomto dvorci cíti ako doma. Splnil sa mi sen, Viku som vždy obdivovala," priznala česká singlová jednotka.

ženy - dvojhra - osemfinále:

Madison Keysová (USA) - Paula Badosová (Šp.-8) 6:3, 6:1, Barbora Krejčíková (ČR-4) - Victoria Azarenková (Biel.-24) 6:2, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy.

la

Vloženo: 23. 01. 2022       Kategorie: Tasr