• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Collinsová nastúpi vo štvrťfinále dvojhry proti Cornetovej (2)

Melbourne 24. januára (TASR) - Americká tenistka Danielle Collinsová sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom Australian Open. Melbournska semifinalistka z roku 2019 vyradila v osemfinále v pozícii turnajovej dvadsaťsedmičky nasadenú devätnástku Belgičanku Elise Mertensovú po takmer trojhodinovej trojsetovej bitke 4:6, 6:4, 6:4.

Collinsovej ďalšou súperkou bude Francúzka Alize Cornetová, ktorá zdolala štrnástu nasadenú finalistku z roku 2018 Rumunku Simonu Halepovú 6:4, 3:6, 6:4. "Bolo to fyzicky veľmi náročné. V 3. kole singla som absolvovala dvaapolhodinový zápas a následne aj štvorhru. Na kurte som dokopy strávila päť hodín a nebolo ľahké zregenerovať. Chvíľu trvalo, kým som sa dnes dostala do tempa, no postupne som sa rozohrala ku kvalitnému výkonu. Zlepšila som technické detaily a najmä servis," uviedla Colinsová pre akreditované médiá.

ženy - dvojhra - osemfinále:

Alize Cornetová (Fr.) - Simona Halepová (Rum.-14) 6:4, 3:6, 6:4, Danielle Collinsová (USA-27) - Elise Mertensová (Belg.-19) 4:6, 6:4, 6:4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v druhom odseku a o ďalší výsledok.

la

Vloženo: 24. 01. 2022       Kategorie: Tasr