• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Nadal postúpil po päťsetovej dráme do semifinále dvojhry

Melbourne 25. januára (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na tohtoročnom Australian Open. Melbournsky šampión z roku 2009 zdolal vo štvrťfinále ako turnajová šestka nasadenú štrnástku Kanaďana Denisa Shapovalova po vyše štvorhodinovej päťsetovej dráme 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3. Stále tak živí šancu na zisk rekordného 21. grandslamového titulu.

V dueli o postup do finále nastúpi proti víťazovi súboja medzi Talianom Matteom Berrettinim a Francúzom Gaelom Monfilsom. Nadal hneď v úvode prelomil podanie Shapovalova a výhodu brejku pretavil v zisk prvého setu. Španiel robil oveľa menej nevynútených chýb ako Kanaďan a mal na konte viac víťazných úderov. Druhý set získal vo svoj prospech vďaka lepšie zvládnutej koncovke.

Od začiatku tretieho dejstva však Shapovalov pridal na agresivite, začali mu vychádzať kombinácie a bekhendy po čiare. Kanaďan znížil na 1:2 na sety a na začiatku štvrtého rýchlo odskočil Nadalovi na 4:1. Španiel následne požiadal o medical time out pre žalúdočné problémy a užil tabletku proti bolesti. Po návrate na kurt mal za stavu 3:5 k dispozícii dva brejkbaly, Shapovalov ich však odvrátil vďaka kvalitnému prvému podaniu a vynútil si piaty set. V ňom však slávil úspech Nadal. Vďaka brejku v druhom geme sa ujal vedenia 3:0 a zápas už dotiahol do úspešného konca. V deviatom geme premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu so Shapovalovom na 4:1.

muži - dvojhra - štvrťfinále:

Rafael Nadal (Šp._6) - Denis Shapovalov (Kan.-14) 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3

la:

Vloženo: 25. 01. 2022       Kategorie: Tasr