• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Bartyová po 42 rokoch prvou Austrálčankou vo finále dvojhry

Melbourne 27. januára (TASR) - Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová postúpila prvýkrát v kariére do finále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Svetová jednotka zdolala Američanku Madison Keysovú za hodinu a dve minúty hladko 6:1, 6:3. O svoj tretí grandslamový titul zabojuje 25-ročná Austrálčanka s úspešnejšou z dvojice Danielle Rose Collinsová (USA) - Iga Swiateková (Poľ.).

Najvyššie nasadená hráčka brejkla americkú súperku hneď v prvom geme úvodného setu. Keysová dokázala znížiť na 1:2, no nasledujúce dva gemy stratila a za stavu 1:4 sa jej nepodarilo využiť svoj prvý brejkbal v zápase. Bartyová tak vyhrala úvodný set jednoznačne 6:1. Začiatok druhého bol o niečo vyrovnanejší a za stavu 2:2 mala Keysová ďalšiu šancu na brejk, ktorú však nevyužila a následne stratila podanie. Austrálčanka zápas už pohodlne dotiahla do víťazného konca.

Bartyová sa stala od roku 1980 prvou tenistkou z hostiteľskej krajiny, ktorá sa prebojovala do finále dvojhry v Melbourne. Naposledy sa to podarilo Wendy Turnbullovej, ktorá pred 42 rokmi podľahla v boji o titul Hane Mandlíkovej 0:6, 5:7. Predchádzajúce dva grandslamové tituly získala súčasná svetová jednotka v roku 2019 na Roland Garros a vlani vo Wimbledone.

ženy - dvojhra - semifinále:

Ashleigh Bartyová (Aus.-1) - Madison Keysová (USA) 6:1, 6:3

UPOZORNENIE: Správu je rozšírená z briefu od 2. odseku.

ha ms

Vloženo: 27. 01. 2022       Kategorie: Tasr