• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC:SR proti Talianom s Molčanom, Gombosom, Horanským, Poláškom a Zelenayom

Bratislava č. februára (TASR) - Pätica slovenských tenistov Alex Molčan, Norbert Gombos, Filip Horanský, Filip Polášek, Igor Zelenay figuruje v nominácii na kvalifikačný duel Davisovho pohára proti Taliansku. Hrať sa bude 4.-5. marca na tvrdom povrchu GreenSet Confort v bratislavskom NTC. Víťaz zápasu postúpi na finálový turnaj.

Taliani pricestujú bez Mattea Berrettiniho - vlaňajšieho wimbledonského finalistu a semifinalistu tohtoročného Australian Open. Šiesty hráč svetového rebríčka ATP absolvuje vo februári juhoamerickú šnúru na antuke a tak ho taliansky kapitán Filippo Volandri nezaradil do tímu. Talianskou jednotkou bude Jannik Sinner, okrem svetovej desiatky sú v nominácii Lorenzo Sonego, Fabio Fognini, Lorenzo Musetti a Simone Bolelli. Úvodné piatkové dvojhry odštartujú o 17.00 h, v sobotu od 15.00 h sú na programe štvorhra a záverečné dva single.

Slováci si zabezpečili účasť v kvalifikácii vďaka vlaňajšiemu víťazstvu 3:1 nad Čile v NTC. Dvoma bodmi prispel k triumfu nad Juhoameričanmi Gombos, ktorý vo dvojhrách zdolal Nicolasa Jarryho i Cristiana Garina. Tretí bod pridali deblisti Polášek so Zelenayom. V daviscupovej histórii pôjde o druhý vzájomný duel, na antuke v Cagliari v marci 2009 zvíťazili Taliani 4:1.

la mp

Vloženo: 04. 02. 2022       Kategorie: Tasr