• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Zverev postúpil do štvrťfinále dvojhry (3)

Paríž 29. mája (ŤASR) - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal prvým štvrťfinalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Obhajca titulu zvíťazil v osemfinále ako nasadená jednotka nad pätnástkou "pavúka" Argentínčanom Diegom Sebastianom Schwartzmanom 6:1, 6:3, 6:3.

V druhom sete otočil Djokovič z 0:3. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti víťazovi súboja medzi piatym nasadeným Španielom Rafaelom Nadalom a Kanaďanom Felixom Augerom-Aliassimeom. Trinásťnásobného šampióna Nadala zdolal vlani v semifinále a odplatil mu finálovú prehru z roku 2020.

Djokovič postúpil medzi elitnú osmičku na Roland Garros trinástykrát za sebou. Nedeľňajší duel bol jeho jubilejný 100. na parížskej antuke, bilanciu má 85:15. "Očakával som náročný zápas. Diego je antukový špecialista. Veľmi si ho vážim, aj mimo kurtu je to dobrý človek. Vyšiel mi začiatok zápasu, v dôležitých momentoch ma podržal servis," uviedol Srb v pozápasovom rozhovore.

Ďalej ide aj tretí nasadený Nemec Alexander Zverev. Vlaňajší semifinalista si poradil so španielskym kvalifikantom Bernabem Zapatom Mirallesomn 7:6 (11), 7:5, 6:3. Jeho štvrťfinálovým súperom bude lepší zo zápasu medzi Španielom Carlosom Alcarazom a Rusom Karenom Chačanovom.

muži - dvojhra - osemfinále:

Alexander Zverev (Nem.-3) - Bernabe Zapata Miralles (Šp.) 7:6 (11), 7:5, 6:3, Novak Djokovič (Srb.-1) - Diego Sebastian Schwartzman (Arg.-15) 6:1, 6:3, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 4. odsek a ďalší výsledok.

la .

Vloženo: 29. 05. 2022       Kategorie: Tasr