• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Rune vyradil Tsitsipasa, vo štvrťfinále ho čaká Ruud (3)

Paríž 30. mája (TASR) - Nórsky tenista Casper Ruud sa prvýkrát v kariére prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom Roland Garros. V osemfinále zdolal ako turnajová osmička dvanásteho nasadeného Poliaka Huberta Hurkacza 6:2, 6:3, 3:6, 6:3. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti Dánovi Holgerovi Runemu, ktorý vyradil vlaňajšieho finalistu Gréka Stefanosa Tsitsipasa nasadeného ako číslo štyri 7:5, 3:6, 6:3, 6:4.

Ruud je prvým Nórom, ktorý na antukovom vrchole sezóny postúpil medzi elitnú osmičku. "Splnil sa mi sen postúpiť do štvrťfinále niektorého z grandslamových turnajov. Pre zranenie som sa musel odhlásiť z Australian Open, o to väčšiu motiváciu som mal uspieť v Paríži. Vo štvrtom sete som si dnes trochu skomplikoval situáciu, no za stavu 5:3 som to už dotiahol do úspešného konca," uviedol Nór v prvom pozápasovom interview.

Pre Runeho je postup do parížskeho štvrťfinále životný úspech. Dán už v príprave na Roland Garros naznačil sľubnú formu. Na turnaji ATP v Lyone postúpil do semifinále, v ktorom prehral v troch setoch s neskorším víťazom Britom Cameronom Norriem. Proti Tsitsipasovi Rune počas celého zápasu kvalitne podával, vo výmenách dokázal Gréka zatlačiť a robil oveľa menej nevynútených chýb.

muži - dvojhra - osemfinále:

Holger Rune (Dán.) - Stefanos Tsitsipas (Gr.-4) 7:5, 3:6, 6:3, 6:4, Casper Ruud (8-Nór.) - Hubert Hurkacz (Poľ.-12) 6:2, 6:3, 3:6, 6:3

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v perexe, o 3. odsek a ďalší výsledok.

la

Vloženo: 30. 05. 2022       Kategorie: Tasr