• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Pegulová postúpila do štvrťfinále dvojhry (3)

Paríž 30. mája (TASR) - Ruská tenistka Daria Kasatkinová sa druhýkrát v kariére prebojovala do štvrťfinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Dvadsiata nasadená hráčka si v pondelňajšom stretnutí osemfinále poradila s Taliankou Camilou Giorgiovou hladko dvakrát 6:2. Duel trval len hodinu a 20 minút.

Premožiteľka slovenskej tenistky Rebeccy Šramkovej v 1. kole doteraz neprehrala na turnaji ani jediný set a štyrmi jasnými víťazstvami sa prebojovala do štvrťfinále, v ktorom sa objavila aj v roku 2018. "Nezáleží na tom, kto bude moja súperka, som nadšená, že som vo štvrťfinále Roland Garros, to je to najdôležitejšie," povedala dvadsaťpäťročná Kasatkinová.

Vo štvrťfinále narazí na krajanku Veronikou Kudermetovovú, ktorá zdolala v troch setoch Madison Keysovú. Turnajová 29-tka síce prehrala s 22. nasadenou Američankou prvý set 1:6, no v ďalších dvoch dominovala o vyhrala ich 6:3 a 6:1.

Medzi elitnú osmičku postúpila aj Američanka Jessica Pegulová. Turnajová jedenástka zvíťazila nad Rumunkou Irinou-Cameliou Beguovou 4:6, 6:2, 6:3. Jej ďalšou súperkou bude víťazka duelu medzi najvyššie nasadenou Poľkou Igou Swiatekovou a Číňankou Čeng Čchin_wen.

dvojhra - osemfinále:

Jessica Pegulová (USA-11) - Irina-Camelia Beguová (Rum.) 4:6, 6:2, 6:3, Veronika Kudermetovová (Rus.-29) - Madison Keysová (USA-22) 1:6, 6:3, 6:1, Daria Kasatkinová (Rus.-20) - Camila Giorgiová (Tal.-28) 6:2, 6:2

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 4. odsek a ďalší výsledok.

ny ak la

Vloženo: 30. 05. 2022       Kategorie: Tasr