• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Zverev prvým semifinalistom mužskej dvojhry

Paríž 31. mája (TASR) - Nemecký tenista Alexander Zverev sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Vo štvrťfinále ako nasadená trojka zdolal šestku "pavúka" Španiela Carlosa Alcaraza 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (7). V dueli o postup do finále nastúpi proti víťazovi súboja medzi najvyššie nasadeným obhajcom titulu Srbom Novakom Djokovičomm a ďalším Španielom Rafaelom Nadalom.

Zverev v úvodných dvoch setoch kvalitne podával, dokázal s Alcarazom držať krok v dlhých výmenách a robil oveľa menej nevynútených chýb. V úvodnom dejstve prelomil podanie Španiela v piatom geme. V druhom mu zobral servis za stavu 3:3. V desiatej hre mal Alcaraz brejkbaly na 5:5, no nevyužil ich a Zverev zakončil set esom.

V treťom dejstve za stavu 4:4 mal Nemec na rakete rozhodujúci brejk, Alcaraz však predviedol skvelý stopbal a podržal si servis. V desiatom geme vďaka ďalším ukážkovým dropšotom po prvý raz Zvereva brejkol a diváci, ktorí si želali predĺženie zápasu, boli vo vare. Vo štvrtom sete za stavu 4:4 Alcaraz po dvojchybe prišiel o servis a Nemec išiel podávať na víťazstvo v zápase. Španiel však kontroval rebrejkom, vyrovnal na 5:5 a vynútil si tajbrejk. V ňom však slávil úspech olympijský šampión z Tokia 2020, ktorý za stavu 8:7 premenil druhý mečbal.

Zverev odplatil Alcarazovi prehru z finále turnaja Masters 1000 v Madride a vo vzájomnej bilancii vedie 3:1. Na Roland Garros bol medzi elitným kvartetom aj vlani, prehral však v piatich setoch s Grékom Stefanosom Tsitsipasom.

muiž - dvojhra - štvrťfinále:

Alexander Zverev (Nem.-3) - Carlos Alcaraz (Šp.-6) 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (7)

la

Vloženo: 31. 05. 2022       Kategorie: Tasr