• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Halepová nastúpi v semifinále dvojhry proti Rybakinovej (2)

Londýn 6. júla (TASR) - Rumunská tenistka Simona Halepová sa stala treťou semifinalistkou ženskej dvojhry na tohtoročnom Wimbledone. Šampiónka z roku 2019 zdolala vo štvrťfinále v pozícii turnajovej šestnástky nasadenú dvadsiatku Američanku Amandu Anisimovovú 6:2, 6:4.

V dueli o postup do finále nastúpi vo štvrtok proti dvanástej nasadenej Kazaške Jelene Rybakinovej, ktorá zvíťazila nad Austrálčankou Aljou Tomljanovičovou 4:6, 6:2, 6:3. V grandslamovom semifinále sa Rybakinová predstaví ako vôbec prvá hráčka z Kazachstanu v histórii. Halepová živí šancu na zisk tretieho grandslamového titulu, prvý získala v roku 2018 na Roland Garros v Paríži.

"Je skvelé byť opäť vo wimbledonskom semifinále, veľmi veľa to pre mňa znamená. Koncovku som si skomplikovala, Amanda mala tri brejkbaly na 5:5, no stále som verila, že to zvládnem v dvoch setoch. Cítim obrovskú úľavu. Teší ma, že po sérii zranení sa mi podarilo dostať sa do dobrej formy," uviedla Halepová v pozápasovom rozhovore.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Jelena Rybakinová (Kaz.-12) - Alja Tomljanovičová (Austr.) 4:6, 6:2, 6:3, Simona Halepová (Rum.-16) - Amanda Anisimovová (USA-20) 6:2, 6:4

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v 2. odseku, o hlas Halepovej a ďalší výsledok.

la tt

Vloženo: 06. 07. 2022       Kategorie: Tasr