• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open: Swiateková po postupe: "Hrať ns dvorci Arthura Asha je super" (2)

New York 1. septembra (TASR) - Poľská tenistka Iga Swiateková sa suverénnym spôsobom prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Dvojnásobná šampiónka Roland Garros zvíťazila v 2. kole v pozícii nasadenej jednotky nad Američankou Sloane Stephensovou 6:3, 6:2. V dueli o postup do osemfinále nastúpi proti ďalšej domácej hráčke Lauren Davisovej.

"Prvýkrát som hrala na dvorci Arthura Asha a bol to super pocit, splnil sa mi sen. Teší ma, že som nadviazala na víťazstvo nad Sloane z turnaja v Cincinnati. Tam to bolo ako na hojdačke, teraz som mala zápas pod kontrolou. Na tomto centri je človek predsa len pod väčším tlakom, no dokázala som sa s ním vyrovnať," uviedla Swiateková v prvom pozápasovom interview.

Američanaka Jessica Pegulová si ako nasadená osmička poradila s Bieloruskou Aleksandrou Sasnovičovou 6:4, 6:4. Medzi elitnú 32-ku postúpila aj Sasnovičovej krajanka Victoria Azarenková nasadená ako číslo 26, finalistka z rokov 2020 a 2013 zdolala Ukrajinku Martu Kosťukovú hladko 6:2, 6:3.

ženy - dvojhra - 2. kolo:

Iga Swiateková (Poľ.-1) - Sloane Stephensová (USA) 6:3, 6:2, Belinda Benčičová (Švajč.-13! - Sorana Cirsteová (Rum.) 3:6, 7:5, 6:2, Lauren Davisová (USA) - Jekaterina Alexandrovová (Rus.-28) 0:6, 6:3, 7:5 (5), Jessica Pegulová (USA-8) - Aleksandra Sasnovičová (Biel.) 6:4, 6:4, Victoria Azarenková (Biel.-26) - Marta Kosťuková (Ukr.) 6:2, 6:3, Petra Kvitová (ČR) - Angelina Kalininová (Ukr.) - bez boja

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas Swiatekovej a o ďalšie výsledky.

la

Vloženo: 01. 09. 2022       Kategorie: Tasr