• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open: S. Williamsová prehrala v 3. kole, koniec ešte neoznámila

New York 3. septembra (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová skončila svoju púť na US Open, čo bol pravdepodobne jej posledný turnaj v kariére. Bývalá svetová jednotka prehrala v noci na sobotu v 3. kole s Austrálčankou Aljou Tomljanovičovou po trojhodinovej bitke 5:7, 7:6 (4) a 1:6, no ešte definitívne neoznámila koniec kariéry.

Na otázku, či by mohla prehodnotiť svoj plánovaný koniec, na kurte odpovedala: Nemyslím si to, ale nikdy neviete." O chvíľu neskôr na tlačovej konferencii po priamej otázke ešte zavtipkovala: "Vždy som mala rada Austráliu." Williamsová, ktorá oslávi koncom septembra 41. narodeniny, narážala na januárový grandslamový turnaj Australian Open.

Šesťnásobná newyorská šampiónka na turnaji najprv vyradila Danku Koviničovú z Čiernej Hory 6:3, 6:3 a v 2. kole prekvapujúco aj druhú hráčku svetového rebríčka Anett Kontaveitovú z Estónska 7:6 (4), 2:6, 6:2. Tomljanovičová bola už nad jej sily, no Williamsová aj v sobotňajšom zápase ukázala svoje kvality a do konca sa nevzdávala. V úvodnom sete sa po brejku dostala do vedenia 5:3, no následne stratila vlastné podanie, čo sa zopakovalo aj v 11. geme a Tomljanovičová premenila v ďalšom tretí setbal. Druhý maratónsky set trval až hodinu a 23 minút. Hrajúca legenda zobrala o jedenásť rokov mladšej súperke podanie v druhej a štvrtej hre a viedla už 4:0. Štyridsiatašiesta hráčka rebríčka WTA však dokázala znížiť, v dlhom ôsmom geme odvrátila štyri brejkbaly a v desiatom vyrovnala na 5:5. Set dospel až do tajbrejku, ktorý vyhrala Williamsová 7:4. V rozhodujúcom treťom ju už Austrálčanka zlomila, i keď opäť odštartovala strateným podaním. Hneď však vyrovnala a dostala sa do vedenia 5:1. Williamsová ani za tohto stavu nezložila zbrane. Pred vypredanými tribúnami na štadióne Arthura Ashea odvrátila päť mečbalov, no šiesty už nedokázala a po troch hodinách na turnaji skončila.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o ďalšie informácie.

ny

Vloženo: 03. 09. 2022       Kategorie: Tasr