• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: SR proti Rumunsku s Molčanom, Gombosom, Horanským, Kleinom a Zelenayom

Bratislava 6. septembra (TASR) - Kvinteto slovenských tenistov Alex Molčan, Norbert Gombos, Filip Horanský, Lukáš Klein a Igor Zelenay figuruje v slovenskej nominácii na zápas I. svetovej skupiny Davisovho pohára proti Rumunsku. Hrá sa 16. a 17. septembra na antuke v bratislavskom NTC. Víťaz duelu postúpi do budúcoročnej kvalifikácie o finálový turnaj 2023.

Úvodné piatkové dvojhry sa začnú o 17.00 h. V sobotu od 14.00 h sú na programe štvorhra a záverečné single. V daviscupovej histórii pôjde o tretí vzájomný súboj medzi Slovenskom a Rumunskom v ére samostatnosti. V roku 2002 v baráži o účasť vo svetovej skupine v Prešove prehrali Slováci 1:4. V roku 2015 svojho súpera zdolali v dueli 2. kola I. skupiny euro-africkej zóny na antuke v Konstanci 3:2.

Tím kapitána Tibora Tótha v marci po tretí raz za sebou skončil pred bránami finálového turnaja DC. Na harde v NTC bol napriek absencii Molčana blízko k zisku skalpu favorizovaného Talianska, no nevyužil vedenie 2:1 po štvorhre a prehral 2:3. Gombos v rozhodujúcej dvojhre podľahol Lorenzovi Musettimu.

la wr

Vloženo: 06. 09. 2022       Kategorie: Tasr