• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-DC: Zápas Slovensko - Rumunsko otvoria Gombos s Ionelom

Bratislava 15. septembra (TASR) - Slovenská tenisová dvojka Norbert Gombos a rumunská jednotka Nicholas David Ionel nastúpia v piatok o 17.00 h proti sebe v úvodnej dvojhre duelu 1. svetovej skupiny Davisovho pohára. V druhom singli si na antuke v bratislavskom NTC zmerajú sily Alex Molčan a Marius Copil. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

Sobotňajší program otvorí o 14.00 h štvorhra, do ktorej slovenský kapitán Tibor Tóth nominoval pár Lukáš Klein, Igor Zelenay. Rumuni by mali vyrukovať s tandemom Vlad Cornea, Copil. Nasledovať bude súboj tímových jednotiek Molčana a Iorela, v záverečnom singli sa stretnú Gombos/Kovalík a Copil. Víťaz zápasu postúpi do kvalifikácie o postup na finálový turnaj 2023.

V daviscupovej histórii pôjde o tretí vzájomný súboj medzi Slovenskom a Rumunskom v ére samostatnosti. V roku 2002 v baráži o účasť vo svetovej skupine v Prešove prehrali Slováci 1:4. V roku 2015 svojho súpera zdolali v dueli 2. kola I. skupiny euro-africkej zóny na antuke v Konstanci 3:2.

Slovenský tím v marci po tretí raz za sebou skončil pred bránami finálového turnaja DC. Na harde v NTC bol napriek absencii Molčana blízko k zisku skalpu favorizovaného Talianska, no nevyužil vedenie 2:1 po štvorhre a prehral 2:3. Gombos v rozhodujúcej dvojhre podľahol Lorenzovi Musettimu.

zápas 1. svetovej skupiny Davisovho pohára SLOVENSKO - Rumunsko

piatok 17.00 h: Norbert Gombos - Nicholas David Ionel, Alex Molčan - Marius Copil

sobota 14.00 h: Lukáš Klein, Igor Zelenay - Vlad Cornea, Copil-

Molčan - Ionel, Gombos - Copil

la ny /k dispozíciii je fotoreportáž/

Vloženo: 15. 09. 2022       Kategorie: Tasr