• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-PBJK: Slovensko - Austrália 0:1, Kužmová prehrala so Sandersovou

Glasgow 8. novembra (TASR) - Slovenské tenistky prehrávajú v úvodnom zápase finálového turnaja Pohára Billie-Jean Kingovej v Glasgowe s Austráliou 0:1. O úvodný bod pre austrálske farby sa postarala Storm Sandersová, ktorá zdolala Viktóriu Kužmovú 6:4, 6:3. V druhom singli nastúpili v Emirates aréne proti sebe tímové jednotky Anna Karolína Schmiedlová a Ajla Tomljanovičová.

V prvom sete si do stavu 3:3 obe hráčky držali podanie. V siedmom geme Kužmová vďaka kvalitným returnom čistou hrou prelomila Sandersovej servis. Austrálska ľaváčka však bleskovo kontrovala rebrejkom a v koncovke setu slávila úspech. Za stavu 5:4 premenila po nevynútenej chybe Slovenky druhý setbal. V druhom dejstve si Sandersová vďaka brejku v šiestom geme vybudovala náskok 5:2 a zápas už dotiahla do úspešného konca. V deviatom geme využila v poradí druhý mečbal.

V Glasgowe ide o tretí vzájomný duel medzi Slovenskom a Austráliou. V roku 2016 v Bratislave i v roku 1995 v Perthe zvíťazilo austrálske družstvo. Oba tímy mali proti sebe nastúpiť aj v polovici apríla v Brisbane. Kvalifikačný súboj sa však napokon neuskutočnil. Austrálčanky totiž po suspendácii Ruska a Bieloruska postúpili priamo do finálovej skupiny ako renkingovo najvyššie postavený tím spomedzi vlaňajších semifinalistov. Slovensko prišlo o súpera v kvalifikácii a vďaka voľnému žrebu sa tiež dostalo do Glasgowa.

finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej:

B-skupina:

SLOVENSKO - Austrália 0:1 po prvej dvojhre

Viktória Kužmová - Storm Sandersová 4:6, 3:6

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu.

la tt

Vloženo: 08. 11. 2022       Kategorie: Tasr