• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Slovenky znížili s Talianskom na 1:2, Schmiedlová zdolala Paoliniovú

Bratislava 15. apríla (TASR) - Slovenské tenistky prehrávajú v kvalifikačnom dueli Pohára Billie-Jean Kingovej s Talianskom 1:2. O prvý bod pre domáce farby sa na harde v bratislavskom NTC postarala Anna Karolína Schmiedlová, ktorá v úvodnej sobotňajšej dvojhre zdolala Jasmine Paoliniovú 6:1, 4:6, 6:4. V treťom sete otočila z 0:3.

.Talianska kapitánka Tathiana Garbinová urobila zmenu v nominácii a namiesto tímovej jednotky Martiny Trevisanovej postavila Paoliniovú. Tá mala v úvodnom geme k dispozícii dva brejkbaly, no Schmiedlová si podržala servis a dostala sa na koňa. Od stavu 1:1 získala päť gemov za sebou a prvý set sa stal jasne jej korisťou. Slovenky sa na rozdiel od piatkového zápasu proti Camile Giorgiovej dostávala do výmen, oveľa lepšie podávala a robila minimum nevynútených chýb.

V druhom dejstve Paoliniová pridala na agresivite a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 2:0. Schmiedlová síce následne vyrovnala na 2:2, no koncovka patrila Talianke, ktorá za stavu 5:4 využila pri podaní súperky prvý setbal. Paoliniová hrala v týchto fázach zápasu variabilne, jej údery mali ideálnu dĺžku. Talianka bola v laufe, na začiatku tretieho setu viedla 3:0 a 40:0 pri Schmiedlovej podaní. Slovenka však skvele zabojovala, v ďalších minútach otočila na 5:3 a zápas dotiahla do víťazného konca. V desiatom geme premenila vďaka esu hneď prvý mečbal.

kvalifikačný duel Pohára Billie-Jean Kingovej:

Slovensko - Taliansko 1:2

Anna Karolína Schmiedlová - Camila Giorgiová 2:6, 3:6

Viktória Hrunčáková - Martina Trevisanová 6:7 (9), 3:6

Anna Karolína Schmiedlová - Jasmine Paoliniová 6:1, 4:6, 6:4

nasleduje Hrunčáková - Giorgiová

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu.

la mp

Vloženo: 15. 04. 2023       Kategorie: Tasr