• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Schmiedlová a Kučová postúpili do 2. kola na turnaji ITF v Trnave

Trnava 10. mája (TASR) - Slovenské tenistky Anna Karolína Schmiedlová a Kristína Kučová sa prebojovali do 2. kola dvojhry na antukovom turnaji ITF EMPIRE Tennis Academy Open v Trnave. Kučová zdolala v úvodnom kole krajanku Irinu Balusovú 6:4, 7:6 (3), nasadená jednotka Schmiedlová si poradila s ďalšou Slovenkou Elou Pláteníkovou hladko 6:0, 6:1.

Kučová zdolala o 15 rokov mladšiu slovenskú juniorku. V druhom sete viedla členka TC EMPIRE už 6:4, 5:2, no Balusová dokázala dotiahnuť druhý set do tajbrejku. "Hralo sa mi veľmi ťažko. Kurt je na moje pomery dosť mäkký. Aj nepríjemne fúkalo a bolo to náročné. Na vietor som si nevedela zvyknúť, stále sa mení. Myslím si, že Irina podala dobrý výkon. Prekvapila ma, že tak bojovala. V druhom sete nekazila vôbec, všetko som si musela uhrať sama," uviedla pre oficiálny web podujatia Kučová. Tá si prežila deň pred týmto zápasom veľmi emotívne chvíle, keď sa s v Trnave lúčila jej sestra Zuzana s profesionálnou kariérou: "Bolo to veľmi emotívne. Bude to doživotný zážitok pre nás pre celú rodinu. Ja už ani nechcem rozlúčku, keď budem končiť. Toto mi stačilo." Vo štvrtok ju v 2. kole čaká víťazka belgicko-švajčiarskeho duelu Yanina Wickmayerová - Conny Perrinová.

Schmiedlová dovolila uhrať Pláteníkovej iba jeden gem. V 2. kole si zmeria sily s Češkou Luciou Havlíčkovou. Naopak, prvé kolo bolo konečnou stanicou pre Radku Zelníčkovú, ktorý podľahla ôsmej nasadenej Francúzke Chloe Paquetovej 4:6, 2:6. Rebecca Šramková nestačila na Ukrajinku Katarinu Zavackú, s ktorou prehrala 2:6, 2:6.

dvojhra - 1. kolo:

Kristína KUČOVÁ (SR) - Irina BALUSOVÁ (SR) 6:4, 7:6 (3), Chloe Paquetová (Fr.-8) - Radka ZELNÍČKOVÁ (SR) 6:4, 6:2, Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR-1) - Ela PLÁTENÍKOVÁ (SR) 6:0, 6:1, Katarina Zavacká (Ukr.) - Rebecca ŠRAMKOVÁ (SR) 6:2, 6:2

ms

Vloženo: 10. 05. 2023       Kategorie: Tasr