• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Wimbledon: Medvedev po postupe: "Od tajbrejku sa to otočilo" (2)

Londýn 12. júla (TASR) - Ruský tenista Daniil Medvedev sa prvýkrát v kariére prebojoval do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V stredajšom štvrťfinálovom stretnutí ako trojka "pavúka" zdolal nenasadeného Američana Christophera Eubanksa po päťsetovej dráme 6:4, 1:6, 4:6, 7:6 (4) a 6:1. V boji o finále narazí na víťaza duelu medzi najvyššie nasadeným Španielom Carlosom Alcarazom a turnajovou šestkou Dánom Holgerom Runem.

Dvadsaťsedemročný Medvedev odštartoval rázne, v treťom geme prelomil súperov servis a prvý set získal pre seba v pomere 6:4. Potom však Eubanks, ktorému patrí vo svetovom rebríčku ATP 43. miesto, zlepšil pohyb i presnosť úderov. V ďalších dvoch setoch ani raz nestratil svoje podanie a vyhral ich 6:1, resp. 6:4. Vo štvrtom sete si obaja držali servis. Ako kľúčová sa ukázala jeho koncovka, v ktorej si Rus udržal pevnejšie nervy a uchmatol ho v tajbrejku. Američan po predchádzajúcom dramatickom súboji s Grékom Stefanosom Tsitsipasom už nemal dostatok síl na ďalšiu päťsetovú bitku. Medvedev získal štyri gemy za sebou, za stavu 5:1 v siedmom geme premenil svoj prvý mečbal. Vyhral tak aj druhý vzájomný duel s Eubanksom, keď ho zdolal tento rok aj vo štvrťfinále turnaja v Miami.

"Počas mojej kariéry som nevyhral veľa päťsetových zápasov. Po prvom sete som určite nechcel, aby sa hralo až na päť setov, po treťom som v to dúfal," uviedol Medvedev v prvom rozhovore priamo na kurte. "V určitom momente som prestal hrať svoj tenis, súper sa chytil a mal som čo robiť, aby som to zvrátil. Od tajbrejku vo štvrtom sete som začal hrať úžasne, tam sa to otočilo. Toto je určite môj obľúbený kurt. Som šťastný, že som v semifinále. Dôležité v ňom bude opäť dobrý servis, nastrieľať veľa es a držať sa svojej hry," dodal šampión US Open z roku 2021.



muži - dvojhra - štvrťfinále:

Daniil Medvedev (Rus.-3) - Christopher Eubanks (USA) 6:4, 1:6, 4:6, 7:6 (4), 6:1



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 3. odsek.



ms mp

Vloženo: 12. 07. 2023       Kategorie: Tasr