• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-US Open: Gauffová prvou semifinalistkou ženskej dvojhry

New York 5. septembra (TASR) - Americká tenistka Cori Gauffová sa prvýkrát v kariére prebojovala do semifinále ženskej dvojhry na grandslamovom US Open. Turnajová šestka deklasovala vo štvrťfinále nasadenú dvadsiatku Lotyšku Jelenu Ostapenkovú 6:0, 6:2. V dueli o postup do finále nastúpi proti víťazke súboja medzi Češkou Karolínou Muchovou a Rumunkou Soranou Cirsteovou.

Gauffovej skvele vyšiel úvod zápasu s Ostapenkovou. Po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 4:0 a šampiónke Roland Garros z roku 2017 za 20 minút uštedrila "kanára". Američanka hrala maximálne koncentrovane, kvalitne servovala a v dlhších výmenách sa prezentovala skvelou defenzívou. Ostapenková sa snažila diktovať tempo, no robila priveľa nevynútených chýb, čo bola voda na mlyn súperky.

V druhom dejstve Gauffová na dvorci Arthura Ashea pokračovala v dominantnom vystúpení. Vďaka brejku v treťom geme odskočila Ostapenkovej na 3:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. V ôsmom geme premenila po víťaznom krížnom forhende tretí mečbal a odplatila Lotyške prehru z tohtoročného Australian Open. Devätnásťročná Gauffová je prvou americkou tínedžerkou v semifinále US Open od septembra 1999, keď v New Yorku premiérovo triumfovala Serena Williamsová.



ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Cori Gauffová (USA-6) - Jelena Ostapenková (Lot.20) 6:0, 6:2



la wr

Vloženo: 05. 09. 2023       Kategorie: Tasr