• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-PSO: Klein zdolal Virtanena a postúpil do štvrťfinále dvojhry (2)

Bratislava 12. októbra (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Klein sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. V druhom kole zdolal Fína Otta Virtanena 6:4, 6:4. Jeho ďalší súper bude víťaz duelu medzi najvyššie nasadeným Rakúšanom Dominicom Thiemom a Gabrielom Diallom z Kanady.

Kleinovi nevyšiel úvod prvého setu na centri v NTC, keď si prehral hneď svoj prvý servis a mal manko 0:3. Slovenský daviscupový reprezentant sa však postupne zlepšil v medzihre, od stavu 1:4 získal päť gemov za sebou a tešil sa zo zisku setu. Fín sa začal trápiť na servise a stratil ho aj na začiatku druhého dejstva. Klein uspel aj v druhom vzájomnom stretnutí, za stavu 5:4 premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal..

Medzi najlepšiu osmičku sa dostal aj Američan Maxime Cressy. Siedmy nasadený hráč zdolal v druhom kole Mattea Martineaua z Francúzska v dvoch setoch 7:6 (4), 6:3. V boji o semifinále nastúpi proti krajanovi Martinovi Dammovi, ktorý zvíťazil nad severomacedónskym reprezentantom Kalinom Ivanovským 6:3, 6:4.

Na turnaji pokračuje aj Joris de Loore. Belgičan, ktorý v prvom kole zdolal najlepšieho slovenského singlistu Alexa Molčana, si poradil vo štvrtok aj s Benjaminom Hassanom z Libanonu 6:3, 6:4.



dvojhra - 2. kolo:

Lukáš KLEIN (SR) - Otto Virtanen (Fín.) 6:4, 6:4,

Martin Damm (USA) - Kalin Ivanovski (S.Mac.) 6:3, 6:4, Joris de Loore (Belg.) - Benjamin Hassan (Libanon) 6:3, 6:4, Maxime Cressy (USA-7) - Matteo Martineau (Fr.) 7:6 (4), 6:3



štvorhra - štvrťfinále:

Constantin Frantzen, Hendrik Jebens (Nem.-4) - Miloš KAROL, Peter Benjamín PRIVARA (SR) 4:6, 6:3, 12:10



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v perexe, o 2. odsek a o ďalšie výsledky.



fk ms la

Vloženo: 12. 10. 2023       Kategorie: Tasr