• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Diallo víťazom bratislavského challengeru Peugeot Slovak Open

Bratislava 15. októbra (TASR) - Kanadský tenista Gabriel Diallo sa stal víťazom dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open. Vo finále zdolal Belgičana Jorisa de Looreho 6:0, 7:5 a získal druhý singlový titul na ATP Challenger Tour. Vlani v auguste nenašiel premožiteľa na domácej pôde v Granby.

Kanadský daviscupový reprezentant si z NTC odnáša prémiu 19.650 eur pred zdanením a 125 bodov do svetového rebríčka. V Bratislave potvrdil, že mu hard sedí. V 2. kole vyradil najvyššie nasadeného Rakúšana Dominica Thiema a vo štvrťfinále slovenskú singlovú dvojku Lukáša Kleina.

Diallo v prvom sete finálového zápasu na dvorci dominoval, keď trikrát prelomil podanie De Looreho a uštedril mu "kanára". Dvadsaťdvaročný Kanaďan hral rýchlo, z forhendu dokázal súpera zatlačiť do defenzívy a pripraviť si dobré pozície na zakončenie výmen. V šiestom geme využil pri servise Belgičana tretí setbal.

V druhom dejstve sa De Loore zlepšil a držal so súperom krok do stavu 5:5. V dvanástom geme ho Diallo brejkol, premenil štvrtý mečbal a stal sa prvým kanadským singlovým šampiónom v histórii bratislavského challengeru. V onlajn vydaní svetového rebríčka sa posunul na 130. miesto.



dvojhra - finále:

Gabriel Diallo (KAn.) - Joris De Loore (Belg.) 6:0, 7:5



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu.



la ny

Vloženo: 15. 10. 2023       Kategorie: Tasr