• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-JTBSO: Pohánková pri premiére v hlavnej súťaži postúpila do 2. kola

Bratislava 31. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Mia Pohánková sa hneď pri svojej prvej účasti na turnaji žien prebojovala do 2. kola dvojhry. Pätnásťročná nádej zdolala na turnaji J&T Banka Slovak Open 2023 Češku Anetu Laboutkovú 6:2, 6:3.

Zverenka trénera Róberta Gašparetza dostala od organizátorov voľnú kartu a postúpila z kvalifikácie. "Veľmi som si po vyhratom kvalifikačnom zápase verila a som šťastná, že pokračujem ešte ďalej. Hneď úvodný servis som prehrala čistou hrou a rýchlo bolo 0:2. Dokázala som sa však vyhecovať, dostala som sa do zápasu a v prvom sete som od toho momentu nestratila ani gem. V druhom sete to bola opäť rovnaká situácia, ale keď som to zvládla v prvom, verila som, že to dokážem znovu," zhodnotila svoje vystúpenie Pohánková pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.



výsledky - 1. kolo:

Mia POHÁNKOVÁ (SR) - Aneta Laboutková (ČR) 6:2, 6:3, Aneta Kučmová (ČR) - Katarína STREŠNÁKOVÁ (SR) 6:2, 6:2, Sofia Lansereová (Rus.) - Katarína KUŽMOVÁ (SR) 6:0, 6:3, Jesika Malečková (ČR) - Emma TÓTHOVÁ (SR) 6:2, 6:2



tt

Vloženo: 31. 10. 2023       Kategorie: Tasr