• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Sinner zdolal Chačanova a postúpil do štvrťfinále (4)

Melbourne 21. januára (TASR) - Taliansky tenista Jannik Sinner postúpil do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V pozícii nasadenej štvorky zdolal Rusa Karena Chačanova v troch setoch 6:4, 7:5 a 6:3. V ďalšej fáze narazí na víťaza súboja Alex de Minaur (Aus.) - Andrej Rubľov (Rus.).

Grécky tenista Stefanos Tsitsipas sa vo štvrťfinále nepredstaví, vo 4. kole v pozícii nasadenej sedmičky nestačil na Američana Taylora Fritza. Podľahol mu 6:7, 7:5, 3:6, 3:6. V úvodných dvoch setoch sa obaja tenisti naťahovali o každý bod, ale v ďalších dvoch Fritz zvýšil rýchlosť a zdolal Gréka za tri hodiny. "Kľúčom bolo veriť mojim úderom," citovala víťaza agentúra AP.

Vo štvrťfinále sa stretne s Novakom Djokovičom. Srbský tenista deklasoval v štvrtom kole Francúza Adriana Mannarina. Za 1:46 hodiny dovolil súperovi uhrať len tri gemy a dvakrát mu udelil "kanára", keď zvíťazil 6:0, 6:0, 6:3. Triumfom vyrovnal rekord Rogera Federera s 58. postupom do grandslamového štvrťfinále. "Najlepšie sety za dlhé obdobie. V treťom som veľmi chcel skončiť zápas, pretože tlak na štadióne narastal. Musel som to dať nabok a sústrediť sa na dokončenie zápasu. Podával som veľmi dobre, celkovo to bol dobrý výkon," citovala najvyššie nasadeného hráča a najlepšieho tenistu rebríčka ATP agentúra AP.

Djokovič sa stretol s Fritzom vo vzájomných súbojoch osemkrát a vo všetkých zvíťazil. Američan uviedol, že sa zlepšil a chce si vychutnať ďalšiu bitku proti favoritovi: "Vo viacerých zápasoch proti nemu som nedosahoval svoju najlepšiu úroveň. A tú musíte mať, ak chcete zdolať takého hráča ako je on."



výsledok - 4. kolo:

Jannik Sinner (Tal.-4) - Karen Chačanov (Rus.-15) 6:4, 7:5, 6:3, Taylor Fritz (USA-12) - Stefanos Tsitsipas (Gréc.-7) 7:6 (3), 5:7, 6:3, 6:3, Novak Djokovič (Srb.-1) - Adrian Mannarino (Fr.-20) 6:0, 6:0, 6:3



UPOZORNENIE: Správa je upravená v perexe a o ďalší výsledok



wr ha

Vloženo: 21. 01. 2024       Kategorie: Tasr