• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Australian: Gauffová prvou semifinalistkou ženskej dvojhry

Melbourne 23. januára (TASR) - Americká tenistka Cori Gauffová sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Vlaňajšia šampiónka US Open zdolala vo štvrťfinále v pozícii nasadenej štvorky Ukrajinku Martu Kosťukovú 7:6 (6), 6:7 (3), 6:2.

V dueli o postup do finále nastúpi vo štvrtok proti víťazke súboja medzi druhou nasadenou obhajkyňou titulu Bieloruskou Arinou Sobolenkovou a Češkou Barborou Krejčíkovou. Gauffová si v Melbourne Parku vylepšila svoje doterajšie maximum. V prvom sete proti Kosťukovej otočila z 1:5. V druhom nedokázala doservovať zápas do úspešného konca, no v rozhodujúcom v aréne Roda Lavera dominovala.

"Som hrdá, ako som bojovala. Vedela som, že to bude ťažký zápas, nechala som na kurte všetky sily. V prvom sete som sa hľadala. Nebolo to spôsobené melbournským teplom, no nedokázala som sa dostať do správneho rytmu. V koncovke druhého dejstva som začala hrať príliš opatrne, čo sa mi vypomstilo, no po prehratom tajbrejku som sa rýchlo zmobilizovala. Je super, že v hľadisku bolo toľko amerických vlajok," uviedla Gauffová v pozápasovom rozhovore.



ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Cori Gauffová (USA-4) - Marta Kosťuková (Ukr.) 7:6 (6), 6:7 (3), 6:2



la fk

Vloženo: 23. 01. 2024       Kategorie: Tasr