• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Swiateková po postupe do 3. kola: "Osaková hrala výborne" (4)

Paríž 29. mája (TASR) - Poľská tenistka Iga Swiateková sa prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Najvyššie nasadená obhajkyňa titulu zdolala v 2. kole v strhujúcom dueli štvornásobných grandslamových šampiónok Japonku Naomi Osakovú 7:6 (1), 2:6, 7:5. V treťom sete otočila z 2:5, v deviatom geme odvrátila mečbal.

Swiatekovej na jej obľúbenej parížskej antuke vyšiel úvod zápasu a po rýchlom brejku si vybudovala náskok 4:2. Osaková v ďalších minútach otočila na 5:4 a v desiatom geme mala k dispozícii setbal. Swiateková ho však odvrátila a vynútila si tajbrejk, v ktorom na dvorci Philippa Chatriera dominovala. Osaková sa rýchlo otriasla a druhé dejstvo bolo jasne v jej réžii, keď Swiatekovú zasypala spŕškou víťazných úderov.

V treťom sete Japonka pokračovala vo výbornom výkone, vďaka brejku v druhom geme odskočila Swiatekovej na 3:0 a za stavu 5:3 sa pri vlastnom servtse prepracovala k mečbalu. Nevyužila ho včak a následne po dvoch nevynútených chybách pričla o podanie. Swiateková vzápätí vyrovnala na 5:5 a dostala sa na koňa. V jedenástom geme Osakovú opäť brejkla a pri svojom podaní dotiahla zápas do úspešného konca. Po takmer trojhodinovej bitke premenila prvý mečbal.

Swiateková zložila po zápase kompliment súperke, ktorá zahrala vyše 50 winnerov. "Naomi predviedla vynikajúci tenis. Občas hrala s príliš veľkým rizikom, ale to je jej štýl. Ja som sa snažila vydať zo seba maximum. Chcem sa ospravedlniť divákom, ktorých som nabádala, aby nás počas výmen nevyrušovali. Išlo naozaj o veľa, mala som nervy. Nebolo ľahké otočiť nepriaznivý stav. Usilovala som sa nemyslieť na to, že môžem vypadnúť a ísť fiftín po fiftíne," uviedla v pozápasovom rozhovore s bývalým španielskym tenistom Alexom Corretjom.

Tretia nasadená Američanka Cori Gauffová si poradila so slovinskou kvalifikantkou Tamarou Zidanšekovou 6:3, 6:4. Jej krajanka

Sofia Keninová, šampiónka Australian Open z roku 2020, vyradila v 2. kole domácu Francúzku Caroline Garciovú nasadenú ako číslo 21 v dvoch setoch 6:3, 6:3. Ďalej ide aj ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová, trojnásobná grandslamová finalistka zdolala Kolumbijčanku Camilu Osoriovú 6:3, 1:6, 6:3.



ženy - dvojhra - 2. kolo:

Cori Gauffová (USA-3) - Tamara Zidanšeková (Slov.) 6:3, 6:4,

Iga Swiateková (Poľ..1) - Naomi Osaková (Jap.) 7:6 (1), 2:6, 7:5, Ons Jabeurová (Tun.-8) - Camila Osoriová (Kol.) 6:3, 1:6, 6:3, Sofia Keninová (USA) - Caroline Garciová (Fr.-21) 6:3, 6:3



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 4. odsek s hlasom Swiatekovej, v 5. odseku a o ďalší výsledok.



la wr lg

Vloženo: 29. 05. 2024       Kategorie: Tasr