• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Swiateková do 3. kola, proti Osakovej odvrátila mečbal (3)

Paríž 29. mája (TASR) - Poľská tenistka Iga Swiateková sa prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Najvyššie nasadená obhajkyňa titulu zdolala v 2. kole v strhujúcom dueli štvornásobných grandslamových šampiónok Japonku Naomi Osakovú 7:6 (1), 2:6, 7:5. V treťom sete otočila z 2:5, v deviatom geme odvrátila mečbal.

Swiatekovej na jej obľúbenej parížskej antuke vyšiel úvod zápasu a po rýchlom brejku si vybudovala náskok 4:2. Osaková v ďalších minútach otočila na 5:4 a v desiatom geme mala k dispozícii setbal. Swiateková ho však odvrátila a vynútila si tajbrejk, v ktorom na dvorci Philippa Chatriera dominovala. Osaková sa rýchlo otriasla a druhé dejstvo bolo jasne v jej réžii, keď Swiatekovú zasypala spŕškou víťazných úderov.

V treťom sete Japonka pokračovala vo výbornom výkone, vďaka brejku v druhom geme odskočila Swiatekovej na 3:0 a za stavu 5:3 sa pri vlastnom servtse prepracovala k mečbalu. Nevyužila ho včak a následne po dvoch nevynútených chybách pričla o podanie. Swiateková vzápätí vyrovnala na 5:5.a dostala sa na koňa. V jedenástom geme Osakovú opäť brejkla a pri svojom podaní dotiahla zápas do úspešného konca. Po takmer trojhodinovej bitke premenila prvý mečbal.

Američanka Sofia Keninová, šampiónka Australian Open z roku 2020, vyradila v 2. kole domácu Francúzku Caroline Garciovú nasadenú ako číslo 21 v dvoch setoch 6:3, 6:3. Ďalej ide aj ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová, trojnásobná grandslamová finalistka zdolala Kolumbijčanku Camilu Osoriovú 6:3, 1:6, 6:3.



ženy - dvojhra - 2. kolo:

Iga Swiateková (Poľ..1) - Naomi Osaková (Jap.) 7:6 (1), 2:6, 7:5, Ons Jabeurová (Tun.-8) - Camila Osoriová (Kol.) 6:3, 1:6, 6:3, Sofia Keninová (USA) - Caroline Garciová (Fr.-21) 6:3, 6:3



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v perexe, o 2. a 3. odsek a o ďalší výsledok.



la wr lg

Vloženo: 29. 05. 2024       Kategorie: Tasr