• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Gauffová nastúpi vo štvrťfinále dvojhry proti Jabeurovej (6)

Paríž 2. júna (TASR) - Poľská tenistka Iga Swiateková sa suverénnym spôsobom prebojovala do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Najvyššie nasadená obhajkyňa titulu v osemfinále deklasovala Rusku Anastasiu Potapovovú za 40 minút 6:0, 6:0. Jej ďalšou súperkou na parížskej antuke bude vlaňajšia wimbledonská šampiónka Češka Markéta Vondroušová, nasadená päťka vyradila Srbku Olgu Danilovičovú 6:4, 6:2. Medzi elitnú osmičku postúpila aj turnajová trojka Američanka Cori Gauffová po hladkom triumfe 6:1, 6:2 nad Taliankou Elisabettovu Cocciarettovou, vo štvrťfinále ju čaká nasadená osmička Ons Jabeurová z Tuniska.

Swiateková od začiatku súboja s Potapovovou na dvorci Philippa Chatriera dominovala. V prvom sete uštedrila súperke za 19 minút "kanára". Poľka nerobila žiadne nevynútené chyby, jej údery mali ideálnu dĺžku. Potapovová sa snažila hrať agresívne, no priveľa kazila, nefungovalo jej ani prvé podanie. Aj druhé dejstvo bolo jasne v réžii Swiatekovej, ktorá nedovolila Ruske uhrať ani jediný gem.

Svetová jednotka bola po hladkom postupe medzi elitnú osmičku spokojná s predvedeným výkonom. "Bola som od prvej loptičky maximálne koncentrovaná, rýchlo som sa dostala do svojej zóny. Hrali sme pomerne skoro, podmienky boli podobné ako v predchádzajúcich kolách, keď bola zatiahnutá strecha. Počasie v Paríži nie je ideálne, v uplynulých dvoch dňoch stále pršalo, ale s trénerom som sa na dnešný zápas veľmi dobre pripravila. Cítila som sa na kurte sebavedomo," uveidla Swiateková v pozápasovom interview s bývalým švédskym tenistom Matsom Wilanderom.

Vondroušová prehrávala v prvom sete zápasu s Danilovičovou 1:4, v ďalších minútach však získala sedem gemov za sebou a zlomila odpor Srbky. "Kurt Suzanne Lenglenovej milujem. Vedela som, že Olga mi nič nedaruje. Bol to náročný zápas, prehrávala som 1:4 a ona hrala veľmi dobre. Som veľmi rada, že sa mi to podarilo otočiť a že som opäť v parížskom štvrťfinále," povedala finalistka Roland Garros z roku 2019.

Gauffová postúpila do štvrťfinále antukového vrcholu sezóny štvrtýkrát za sebou. Pred dvoma rokmi sa dostala vo francúzskej metropole až do finále, v ktorom nestačila na Swiatekovú. "Niekedy prekvapím samu seba, že dokážem dobehnúť aj takmer stratenú loptičku. Antuka totiž pre mňa rovnako ako pre väčšinu Američaniek nie je preferovaný povrch. Príprava na dnešný zápas trvala krátko. S Elisabettou som už v tomto roku hrala a vedela som, čo môžem od nej očakávať. Teší ma, že som to zvládla vo dvoch setoch," zdôraznila vlaňajšia šampiónka US Open.



ženy - dvojhra - osemfinále:

Ons Jabeurová (Tun.-8) - Clara Tausonová (Dán.) 6:4, 6:4, Cori Gauffová (USA-3) - Elisabetta Cocciarettová (Tal.) 6:1, 6:2, Markéta Vondroušová (ČR-5) - Olga Danilovičová (Srb.) 6:4, 6:2, Iga Swiateková (Poľ.-1) - Anastasia Potapovová (Rus.) 6:0, 6:0



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v perexe a o ďalší výsledok.



la fk mp

Vloženo: 02. 06. 2024       Kategorie: Tasr