• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Dimitrov postúpil do štvrťfinále dvojhry (3)

Paríž 2. júna (TASR) - Grécky tenista Stefanos Tsitsipas postúpil do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Parížsky finalista z roku 2021 zdolal v osemfinále v pozícii nasadenej deviatky Taliana Mattea Arnaldiho 3:6, 7:6 (4), 6:3, 6:2. Jeho ďalším súperom bude tretí nasadený Španiel Carlos Alcaraz, ktorý vyradil Kanaďana Felixa-Augera Aliassimea 6:3, 6:3, 6:1. Medzi elitnú osmičku sa prebojoval aj desiaty nasadený Bulhar Grigor Dimitrov po triumfe 7:6 (5), 6:4, 7:6 (3) nad osmičkou "pavúka" Poliakom Hubertom Hurkaczom.

Arnaldi mal duel proti Tsitsipasovi na dvorci Suzanne Lenglenovej sľubne rozohratý. Po zisku prvého setu viedol v druhom dejstve 5:3, no Grék vyrovnal na 5:5 a vynútil si tajbrejk, v ktorom slávil úspech. Tsitsipas sa dostal na koňa a ďalšie dva sety už boli jasne v jeho réžii. V ôsmom geme štvrtého dejstva premenil pri vlastnom servise po víťaznom bekhende tretí mečbal.

"Arnaldimu dlho všetko vychádzalo a ja som bol z toho frustrovaný. Podarilo sa mi využiť až v poradí deviaty brejkbal. Bol to zlomový moment zápasu, ktorý ma nakopol. Aj vďaka skvelým fanúšikom sa mi podaril jeden z najbláznivejších comebackov na Roland Garros. Vo štvrťfinále zrejme nastúpim proti Carlosovi Alcarazovi, pokúsim sa mu to čo najviac znepríjemniť," uviedol Tsitsipas v pozápasovom interview s bývalým francúzskym tenistom Fabriceom Santorom.

Alcaraz v úvodnom geme súboja s Augerom-Aliasimmeom stratil servis, no hneď vzápätí kontroval rebrejkom a v ďalších minútach potvrdil, že antuka je jeho obľúbený povrch. Kanaďan nebol zdravotne úplne fit, v priebehu zápasu požiadal o lekárske ošetrenie a rozbehnutého súpera už nedokázal zastaviť. "Som veľmi spokojný s dnešným výkonom, bol som maximálne koncentrovaný. Dobre som sa na dvorci pohyboval a vychádzalo mi aj podanie. Proti Felixovi je vždy dôležité dostať sa do dlhších výmen, čo sa mi podarilo," povedal vlaňajší semifinalista druhého grandslamového turnaja roka.



muži - dvojhra - osemfinále:

Grigor Dimitrov (Bul.-10) - Hubert Hurkacz (Poľ.) 7:6 (5), 6:4, 7:6 (3), Carlos Alcaraz (Šp.-3) - Felix Auger-Aliassime (Kan.-21) 6:3, 6:3, 6:1, Stefanos Tsitsipas (Gr.-9) - Matteo Arnaldi (Tal.) 3:6, 7:6 (4), 6:2, 6:2



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v perexe a o ďalší výsledok.



la mp

Vloženo: 02. 06. 2024       Kategorie: Tasr