• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: De Minaur postúpil v Paríži prvýkrát do štvrťfinále dvojhry

Paríž 3. júna (TASR) - Austrálsky tenista Alex de Minaur sa prvýkrát v kariére prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V osemfinále vyradil na parížskej antuke v pozícii nasadenej jedenástky päťku "pavúka" Rusa Daniila Medvedeva 4:6, 6:2, 6:1, 6:3. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti víťazovi súboja medzi Nemcom Alexandrom Zverevom a Dánom Holgerom Runem.

De Minaur proti Medvedevovi ťažil z kvalitných returnov, vďaka výbornému pohybu po dvorci súpera prevýšil v dlhých výmenách od základnej čiary. Doposiaľ posledným austrálskym štvrťfinalistom v mužskom singli na Roland Garros bol v roku 2004 Lleyton Hewitt. De Minaur sa vďaka postupu medzi elitnú osmičku posunul v onlajn vydaní svetového rebríčka ATP na ôsme miesto.

"Chcem sa poďakovať všetkým fanúšikom za podporu, atmosféra na dvorci Suzanne Lenglenovej bola skvelá. Pred začiatkom turnaja som nemal veľké oči, pretože antuka nie je môj najsilnejší povrch. O to väčšiu radosť mám z postupu do štvrťfinále. Proti Daniilovi sú to vždy náročné zápasy, na ten dnešný som zvolil správnu taktiku," uviedol de Minaur v pozápasovom interview s bývalým francúzskym tenistom Fabriceom Santorom.



muži - dvojhra - osemfinále:

Alex de Minaur (Austr.-11) - Daniil Medvedev (Rus.-5) 4:6, 6:2, 6:1, 6:3



la lg

Vloženo: 03. 06. 2024       Kategorie: Tasr