• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Djokovič do štvrťfinále po rekordnom 370. grandslamovom triumfe

Paríž 3. júna (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič postúpil do štvrťfinále dvojhry na Roland Garros. Najvyššie nasadený obhajca titulu zdolal v dramatickom osemfinále turnajovú 23-ku Argentínčana Francisca Cerundola po päťsetovom boji 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3. Na parížskej antuke dosiahol rekordné 370. grandslamové víťazstvo v singli. Na čele historických tabuliek sa tak osamostatnil od Švajčiara Rogera Federera.

Djokovič v prvom sete dvakrát zobral Cerundolovi podanie a získal ho jasne vo svoj prospech. V úvodnom geme druhého dejstva ho však začali trápiť bolesti kolena a počas prestávky požiadal o lekárske ošetrenie. Po návrate na dvorec mal problémy s pohybom, čo Cerundolo dlho nedokázal využiť. Za stavu 6:5 však po prvý raz v zápase prelomil Srbovo podanie a dostal sa na koňa. V úvode tretieho setu si rýchlo vybudoval rozhodujúci náskok 3:0. Argentínčan ničil Djokoviča forhendovými winnermi i stopbalmi, dominoval vo výmenách.

Za stavu 4:2 vo štvrtom dejstve bol blízko k zisku najcennejšieho skalpu v kariére. Srb však v ďalších minútach otočil na 5:4, v dvanástom geme využil tretí setbal a vynútil si rozhodujúci set. V ňom síce prišiel o náskok 2:0, za stavu 4:3 však opäť Cerundola brejkol a v deviatom geme využil prvý mečbal. Vo štvrťfinále nastúpi proti víťazovi duelu medzi siedmym nasadeným Nórom Casperom Ruudom a Američanom Taylorom Fritzom.

"Musím sa poďakovať najmä fanúšikom, ale aj Franciscovi za skvelý zápas. Prehrával som 1:2 na sety a 2:4 vo štvrtom, zrazu sa však energia zmenila rovnako ako v predchádzajúcom dueli s Lorenzom Musettim. Bol som možno štyri loptičky od prehry, no dokázal som otočiť nepriaznivý vývoj. Zásluhu majú na tom predovšetkým fantastickí diváci," uviedol Djokovič v pozápasovovm interview.



muži - dvojhra - osemfinále:

Novak Djokovič (Srb.-1) - Franicso Cerundolo (Arg.-23) 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu.



la lg

Vloženo: 03. 06. 2024       Kategorie: Tasr