• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Zverev postúpil do štvrťfinále po triumfe nad Runem - SÚHRN

Paríž 4. júna (TASR) - Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do štvrťfinále dvojhry na Roland Garros. V dramatickom osemfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky turnajovú 13-ku Dána Holgera Runeho po päťsetovom boji 4:6, 6:1, 5:7, 7:6 (2), 6:2. V ďalšej fáze ho čaká Austrálčan Alex de Minaur.

Zverev s Runem bojovali na kurtoch o postup štyri hodiny 11 minút. "Mám to šťastie, že som prešiel," citovala Nemca agentúra AFP. Do štvrťfinále sa prebojoval po šiesty raz uplynulých sedem rokov. "V uplynulých troch dňoch som odohral celkovo osem a pol hodiny, takže sa potrebujem zotaviť. Musím urobiť všetko pre to, aby som bol pripravený na štvrťfinálový zápas," dodal Zverev.

Novak Djokovič dosiahol na parížskej antuke dosiahol rekordné 370. grandslamové víťazstvo. Srbský tenista postúpil do štvrťfinále, keď ako najvyššie nasadený obhajca titulu zdolal v dramatickom osemfinále turnajovú 23-ku Argentínčana Francisca Cerundola po päťsetovom boji 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3. Na čele historických tabuliek sa tak osamostatnil od Švajčiara Rogera Federera. Vo štvrťfinálovom dueli nastúpi v repríze vlaňajšieho finále proti siedmemu nasadenému Nórovi Casperovi Ruudovi, ktorý vyradil Američana Taylora Fritza 7:6 (6), 3:6, 6:4, 6:2.

Djokovič v prvom sete dvakrát zobral Cerundolovi podanie a získal ho jasne vo svoj prospech. V úvodnom geme druhého dejstva ho však začali trápiť bolesti kolena a počas prestávky požiadal o lekárske ošetrenie. Po návrate na dvorec mal problémy s pohybom, čo Cerundolo dlho nedokázal využiť. Za stavu 6:5 však po prvý raz v zápase prelomil Srbovo podanie a dostal sa na koňa. V úvode tretieho setu si rýchlo vybudoval rozhodujúci náskok 3:0. Argentínčan ničil Djokoviča forhendovými winnermi i stopbalmi, dominoval vo výmenách.

Za stavu 4:2 vo štvrtom dejstve bol blízko k zisku najcennejšieho skalpu v kariére. Srb však v ďalších minútach otočil na 5:4, v dvanástom geme využil tretí setbal a vynútil si rozhodujúci set. V ňom síce prišiel o náskok 2:0, za stavu 4:3 však opäť Cerundola brejkol a v deviatom geme využil prvý mečbal.

"Musím sa poďakovať najmä fanúšikom, ale aj Franciscovi za skvelý zápas. Prehrával som 1:2 na sety a 2:4 vo štvrtom, zrazu sa však energia zmenila rovnako ako v predchádzajúcom dueli s Lorenzom Musettim. Bol som možno štyri loptičky od prehry, no dokázal som otočiť nepriaznivý vývoj. Zásluhu majú na tom predovšetkým fantastickí diváci," uviedol Djokovič v pozápasovovm interview.

De Minaur sa prvýkrát v kariére prebojoval do štvrťfinále dvojhry na Roland Garros. V osemfinále zdolal na parížskej antuke v pozícii nasadenej jedenástky päťku "pavúka" Rusa Daniila Medvedeva 4:6, 6:2, 6:1, 6:3.

De Minaur proti Medvedevovi ťažil z kvalitných returnov, vďaka výbornému pohybu po dvorci súpera prevýšil v dlhých výmenách od základnej čiary. Doposiaľ posledným austrálskym štvrťfinalistom v mužskom singli na Roland Garros bol v roku 2004 Lleyton Hewitt. De Minaur sa vďaka postupu medzi elitnú osmičku posunul v onlajn vydaní svetového rebríčka ATP na ôsme miesto.

"Chcem sa poďakovať všetkým fanúšikom za podporu, atmosféra na dvorci Suzanne Lenglenovej bola skvelá. Pred začiatkom turnaja som nemal veľké oči, pretože antuka nie je môj najsilnejší povrch. O to väčšiu radosť mám z postupu do štvrťfinále. Proti Daniilovi sú to vždy náročné zápasy, na ten dnešný som zvolil správnu taktiku," uviedol de Minaur v pozápasovom interview s bývalým francúzskym tenistom Fabriceom Santorom.



muži - dvojhra - osemfinále:

Alexander Zverev (Nem.-4) - Holger Rune (Dán.-13) 4:6, 6:1, 5:7, 7:6 (2), 6:2, Casper Ruud (Nór.-7) - Taylor Fritz (USA-12) 7:6 (6), 3:6, 6:4, 6:2, Novak Djokovič (Srb.-1) - Franicso Cerundolo (Arg.-23) 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3, Alex de Minaur (Austr.-11) - Daniil Medvedev (Rus.-5) 4:6, 6:2, 6:1, 6:3



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v perexe a o 1. odsek a o ďalší výsledok.



la lg wr

Vloženo: 04. 06. 2024       Kategorie: Tasr