• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Martin si chce návrat po dvojročnej pauze vychutnať: "Bude to emotívne"

Bratislava 4. júna (TASR) - Dva roky bez turnajového kolotoča mu pripadali ako celá večnosť. Slovenský tenista Andrej Martin si chce návrat na dvorce vychutnať a veľmi sa teší, že ho absolvuje na domácej pôde. Na challengeri Bratislava Open dostal od organizátorov voľnú kartu do kvalifikácie, ktorá odštartuje v nedeľu 9. júna.

Za porušenie antidopingových pravidiel dostal Martin 14-mesačný zákaz činnosti. V júni 2022 mal práve na Bratislava Open pozitívny dopingový nález na látku SARM S-22 a dočasne ho suspendovali. Hoci vyšetrovanie úmyselný doping z jeho strany nepreukázalo, Jednotka pre integritu tenisu (ITIA) vlani v apríli informovala o udelení dištancu, ktorý mu vyprší 5. júna.

"Bolo to celé veľmi nešťastné. Nepredpokladal som, že sa mi čosi podobné môže stať, no bola to realita. Musel som sa s tým zmieriť. Dva roky to je naozaj dlhý čas. Mohol som robiť veľa vecí, nebolo to zlé, ale nemohol som hrávať turnaje. O to viac sa teším na návrat do súťažného diania. Je skvelé, že prvý turnaj odohrám doma na Slovane, kde som vyrastal. Príde ma povzbudiť veľa známych a kamarátov, bude to emotívne," zdôraznil Martin.

Bývalý daviscupový reprezentant na vlastnej koži zažil, aký je život bez tenisu. "Možno mi to pomôže, že som si to vyskúšal. Bolo to veľmi náročné obdobie, no dajú sa tam nájsť aj pozitíva. Našiel som si počas dvojročnej pauzy snúbenicu, čo by sa mi možno nepodarilo, keby som hral turnaje. Získal som veľa nových skúseností a verím, že mi pomôžu v úspešnom návrate. V tomto smere ma inšpirovali Martin Kližan či Filip Polášek. Nedávam si žiadne konkrétne ciele pokiaľ ide o umiestnenie vo svetovom rebríčku, no dúfam, že tenis mi bude opäť prinášať radosť."



la wr

Vloženo: 04. 06. 2024       Kategorie: Tasr