• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Gauffová je prvá semifinalistka:"Začala som hrať agresívnejšie"(2)

Paríž 4. júna (TASR) - Americká tenistka Coco Gauffová sa druhýkrát v kariére prebojovala do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Nasadená trojka zdolala vo štvrťfinále osmičku "pavúka" Ons Jabeurovú z Tuniska v troch setoch 4:6, 6:2 a 6:3. V boji o finále sa stretne s víťazkou duelu medzi svetovou jednotkou Poľkou Igou Swiatekovou a Češkou Markétou Vondroušovou.

Úvodný štvrťfinálový súboj začala aktívnejšie Jabeurová. V siedmom geme brejkla súperku a získala prvý set v pomere 6:4. V druhom sa obraz hry zmenil. Gauffová herne ožila, spresnila údery a na kurte dominovala. Za stavu 3:2 vybojovala tri gemy za sebou. O víťazke tak musel rozhodnúť tretí set. V ňom mala opäť navrch 20-ročná Američanka, za stavu 2:1 vo štvrtej hre zobrala súperke podanie, následne brejk potvrdila a už si víťazstvo nenechala vziať. V deviatom geme za stavu 5:3 premenila svoj tretí mečbal v zápase.

Gauffová bude bojovať o svoje druhé parížske finále, v roku 2022 prehrala v dueli o titul so Swiatekovou. Poľke podľahla aj vlani vo štvrťfinále. "Ons bola náročná súperka. Po prvom sete som sa snažila hrať agresívnejšie, ona však predvádzala celý zápas veľmi dobrý výkon a mala veľa víťazných úderov. V závere som to nevedela ukončiť, musela som sa nadrieť, aby som premenila mečbal, ale vyšlo to. Musím pochváliť divákov, ďakujem im za podporu, postarali sa o výbornú atmosféru. Ľudia tu v Paríži to urobili pre mňa zábavnejšie, celý čas skandovali, rada hrám v takomto prostredí," uviedla v prvom pozápasovom rozhovore Gauffová. Úradujúca šampiónka US Open si zahrá v treťom grandslamovom semifinále za sebou, medzi najlepšou štvorkou bola aj na tohtoročnom Australian Open. Naopak 29-ročná Jabeurová opäť zostala na Roland Garros pred semifinálovými bránami, vo štvrťfinále vypadla aj vlani, keď nestačila na Brazílčanku Beatriz Haddadovú Maiovú.



ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Coco Gauffová (USA-3) - Ons Jabeurová (Tun.-8) 4:6, 6:2, 6:3



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v 3. odseku o hlas Gauffovej.



ms wr

Vloženo: 04. 06. 2024       Kategorie: Tasr