• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Alcaraz bude súperom Sinnera v semifinále dvojhry

Paríž 4. júna (TASR) - Španielsky tenista Carlos Alcaraz bude v piatok súperom Taliana Jannika Sinnera v semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej trojky deviatku "pavúka" Gréka Stefanosa Tsitsipasa 6:3, 7:6 (3), 6:4. Nadviazal tak na vlaňajší triumf nad týmto súperom z rovnakej fázy podujatia.

Alcaraz hneď v úvodnom geme prelomil podanie Tsitsipasa a výhodu brejku pretavil v zisk prvého setu. Španiel robil vo výmenách menej nevynútených chýb a účinne využíval stopbaly. V druhom dejstve si po rýchlom brejku vybudoval náskok 4:1. Tsitsipas síce v ďalších minútach vyrovnal na 4:4 a vynútil si tajbrejk, v ňom však dominoval Alcaraz, ktorý predviedol viacero skvelých obhodení.

V treťom sete za stavu 3:3 Španiel Tsitsipasa brejkol a rovnako ako vlani postúpil na parížskej antuke medzi elitné kvarteto. V desiatom geme premenil po víťaznom dropšote pri vlastnom servise hneď prvý mečbal. Maximom Tsitsipasa na druhom grandslame sezóny zostáva finále z roku 2021, v ktorom prehral so Srbom Novakom Djokovičom, keď nevyužil vedenie 2:0 na sety.



muži - dvojhra - štvrťfinále:

Carlos Alcaraz (Šp.-3) - Stefanos Tsitsipas (Gr.-9) 6:3, 7:6 (3), 6:4



la fk

Vloženo: 04. 06. 2024       Kategorie: Tasr