• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Paoliniová vyradila Rybakinovú, premiérovo postúpila do semifinále

Paríž 5. júna (TASR) - Talianska tenistka Jasmine Paoliniová postúpila premiérovo do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Nasadená dvanástka vyradila vo štvrťfinále turnajovú štvorku Kazašku Jelenu Rybakinovú po trojsetovom boji 6:2, 4:6, 6:4. V boji o finále narazí na víťazku duelu medzi Ruskou Mirrou Andrejevovou a druhou nasadenou Bieloruskou Arinou Sobolenkovou.

Paoliniová vstúpila do zápasu s Rybakinovou aktívne, v prvom sete dvakrát brejkla súperku a vyhrala ho jasne 6:2. Kazaške sa nedarilo, síce sa blysla piatimi esami a mala lepšiu úspešnosť prvého podania, no robila veľmi veľa nevynútených chýb. Druhý set mal vyrovnanejší priebeh. Koncovku zvládla lepšie Rybakinová, za stavu 5:4 v desiatom geme tretíkrát vzala súperke podanie a uchmatla set pre seba. Ten rozhodujúci priniesol veľkú drámu, napínavý bol najmä maratónsky štvrtý gem, v ktorom Rybakinová vyrovnala na 2:2. V deviatom predviedla kľúčový brejk Paoliniová, ktorý následne potvrdila, keď premenila hneď svoj prvý mečbal.

Dvadsaťosemročná Paoliniová hrala prvýkrát v kariére vo štvrťfinále na podujatí veľkej štvorky, postupom si ešte zlepšila svoje maximum.



ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Jasmine Paoliniová (Tal.-12) - Jelena Rybakinová (Kaz.-4) 6:2, 4:6, 6:4



ms ny

Vloženo: 05. 06. 2024       Kategorie: Tasr