• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Zverev zdolal de Minaura, v semifinále dvojhry ho čaká Ruud

Paríž 6. júna (TASR) - Nemecký tenista Alexander Zverev sa prebojoval po štvrtý raz za sebou do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Austrálčana Alexa De Minaura 6:4, 7:6 a 6:4. V boji o finále ho čaká Nór Casper Ruud, druhú semifinálovú dvojicu tvoria Carlos Alzaraz zo Španielska a Talian Janik Sinner.

Nemec, ktorá stále čaká na svoj prvý grandslamový titul a prvé parížske finále, zvíťazil po takmer trojhodinovom súboji. "Mám taký spôsob myslenia, že musím pracovať tvrdšie ako všetci ostatní, aby som bol najlepší hráč. Rád idem na svoj absolútny limit. Ak to dokážem, odohrať päť setov zrazu nie je také ťažké. Robím to už mnoho rokov a som šťastný, že som v ďalšom semifinále," citovala Zvereva agentúra DPA.

Na kurte Philippa Chatriera ho teraz čaká Ruud z Nórska, ktorý mal hrať štvrťfinále s Novakom Djokovičom, no obhajca titulu sa odhlásil z turnaja pre zranenie. "Dúfam, že sa mi podarí zdolať ho," dodal Zverev.

V súboji s De Minaurom bola veľmi dôležitá dvanásta hra druhého setu. Austrálčan mal setbal, ale nedokázal ho získať. V tajbrejku potom viedol 4:0 a aj 5:3, ale Zverev kľúčové okamihy zvládol a set získal pre seba. V treťom si už držal súpera na dištanc.



muži - dvojhra - štvrťfinále:

Alexander Zverev (Nem.-4) - Alex de Minaur (Aus.-11) 6:4, 7:6 (5), 6:4



wr

Vloženo: 06. 06. 2024       Kategorie: Tasr