• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Zverev súhlasil s peňažným trestom, obvinenia voči nemu stiahli

Berlín 7. júna (TASR) - Nemecký tenista Alexander Zverev už nečelí obvineniam z ublíženia na zdraví a fyzického násilia voči svojej bývalej priateľke. Berlínsky súd v piatok ukončil kauzu stiahnutím obžaloby, keď sa všetky strany dohodli na ukončení sporu a semifinalista prebiehajúceho Roland Garros súhlasil s peňažným trestom vo výške 200.000 eur.

Nemecká modelka Brenda Pateaová už podľa AFP nemala záujem pokračovať v stíhaní svojho niekdajšieho partnera, ktorý ju údajne v máji 2020 krátko oboma rukami škrtil počas vzájomnej hádky. Teraz obe strany svoj spor urovnali. "Chceli ho vyriešiť pokojne, aj v záujme ich spoločného dieťaťa", uviedla hovorkyňa berlínskeho súdu Inga Wahlenová.

Pokuta pre Zvereva, ktorá z väčšej časti putuje do štátnej pokladnice a zvyšok do fondu pre charitatívne organizácie, neznamená uznanie jeho viny, tú špičkový nemecký tenista naďalej odmieta. Aj jeho obhajcovia v piatok vyhlásili, že "je stále považovaný za nevinného".

Vlani v októbri Zverev nesúhlasil s pokutou 450.000 eur v súvislosti s týmito obvineniami a proti verdiktu sa odvolal. Odvolací proces odštartoval v Berlíne 31. mája bez prítomnosti Zvereva, ktorý štartuje na Roland Garros a v piatok ho čakal semifinálový súboj s Nórom Casperom Ruudom.



mp fk

Vloženo: 07. 06. 2024       Kategorie: Tasr