• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis-Roland: Moška po triumfe Jamrichovej: "Renatka sa presadí medzi ženami"(3)

Paríž 8. júna (TASR) - Slovenská tenistka Renáta Jamrichová s Češkou Terezou Valentovou triumfovali v juniorskej štvorhre na grandslamovom Roland Garros. V sobotňajšom finále zvíťazili na parížskej antuke ako turnajové trojky nad štvrtým nasadeným americkým párom Iva Jovičová, Tyra Caterina Grantová 6:4, 6:4.

Jamrichová získala tretí grandslamový titul v kariére. V januári triumfovala v juniorskej dvojhre na Australian Open. Vlani vyhrala v Melbourne štvorhru spoločne s Taliankou Federicou Urgesiovou. V ére samostatnosti vybojovalo titul v juniorskom grandslamovom debli sedem Slovákov, okrem Jamrichovej sa to podarilo Henriete Nagyovej, Chantal Škamlovej, Jane Čepelovej, Filipovi Horanskému, Viktórii Hrunčákovej a Tereze Mihalíkovej.

Jamrichová s Valentovou v prvom sete finálového duelu nevyužili vedenie 2:0 ani 4:2. Za stavu 4:4 však po tretí raz prelomili servis Američaniek a úvodné dejstvo už dotiahli do úspešného konca. O osude druhého setu rozhodol brejk slovensko-českého tandemu za stavu 3:3. Valentová slávila v Paríži víťazné double, premožiteľku nenašla ani vo finále juniorského singla.

Jamrichová s Valentovou uspeli hneď v spoločnej premiére na grandslamovom turnaji. "Ďakujem Tereze, že bola v Paríži mojou deblovou partnerkou. Vypálilo to najlepšie ako mohlo a teraz tu stojíme ako víťazky. Chcem sa poďakovať aj parížskym fanúšikom, ktorí vytvorili skvelú atmosféru. Veľká vďaka patrí aj mojim trénerom, tenisovému Jánovi Matúšovi, kondičnému Tadeášovi Mikesovi, rodičom a sestrám Petre so Zuzanou," uviedla talentovaná 16-ročná Slovenka počas slávnostného ceremoniálu.

Výkony Jamrichovej vysoko vyzdvihol aj generálny sekretát Slovenského tenisového zväzu Igor Moška. "Triumf v juniorskom debli na Roland Garros je obrovský úspech Renatky, jej trénera v NTC Janka Matúša i celého slovenského tenisu. Ziskom tretieho grandslamového titulu sa zaradila medzi najväčie talenty na svete. verím, že dokáže preraziť aj medzi ženami. Má všetky predpoklady na to, aby sa posúvala dopredu aj vo svetovom rebríčku WTA," uviedol pre TASR Moška.



juniorky - štvorhra - finále:

Tereza Valentová, Renáta JAMRICHOVÁ (ČR/SR-3) - Iva Jovičová, Tyra Caterina Grantová (USA-4) 6:4, 6:4



UPOZORNENIE: Správu je rozšírená o hlas Mošku.



la ny

Vloženo: 08. 06. 2024       Kategorie: Tasr