• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Kovalík vyradil na Bratislava Open Kližana: "Nebolo to ľahké" (2)

Bratislava 13. júna (TASR) - Slovenský tenista Norbert Gombos sa na antukovom challengeri Bratislava Open prebojoval vo dvojhre už do štvrťfinále. V zápase 2. kola zdolal Rusa Alexeja Zacharova po dvoch tajbrejkoch 7:6 (5), 7:6 (5). Jeho súperom v boji o semifinále bude Portugalčan Henrique Rocha. Medzi najlepšiu osmičku sa prepracoval aj Jozef Kovalík, ktorý v trojsetovej bitke vyradil v slovenskom súboji Martina Kližana 4:6, 6:4, 6:2. Jeho ďalším protivníkom bude Španiel Martin Landaluce.

Gombos mal radosť, že vyrovnaný duel nedospel do tretieho setu. "Bol to veľmi napínavý zápas. Vedel som, že to bude nepríjemný súper. V prvom kole zdolal kvalitného tenistu Zsombora Pirosa. Ušiel mi začiatok druhého setu, po prvom mi odľahlo a trochu som stratil koncentráciu. Dôležité však bolo, že som sa vrátil späť a potom som dobre zvládol aj druhý tajbrejk," uviedol Gombos pre oficiálnu stránku turnaja.

Kovalík potvrdil pozíciu nasadenej štvorky a vyradil krajana, ktorý sa k tenisu vrátil po troch rokoch. "Kližan hral od začiatku veľmi dobre. Tlačil ma, hral agresívne. Aj riskoval a výborne podával. Na konci tretieho setu som cítil, že som lepší na kurte, ale nebolo to ľahké ukončiť. Potom sa spomalili výmeny, mal som aj pocit, že som na tom lepšie po fyzickej stránke," zhodnotil svoj výkon Kovalík.



dvojhra - 2. kolo:

Jozef KOVALÍK (SR-4) - Martin KLIŽAN (SR) 4:6, 6:4, 6:2, Norbert GOMBOS (SR) - Alexej Zacharov (Rus.) 7:6 (5), 7:6 (5)



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 3. odsek s hlasom Kovalíka



tt

Vloženo: 13. 06. 2024       Kategorie: Tasr