• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Wimbledon-Tenis: Šramková proti Kosťukovej, Schmiedlovú čaká Wang Ja-fan

Londýn 28. júna (TASR) - Slovenská tenistka Rebecca Šramková nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone proti osemnástej nasadenej Ukrajinke Marte Kosťukovej. Annu Karolínu Schmiedlovú čaká Číňanka Wang Ja-fan. Rozhodol o tom piatkový žreb v areáli All England Clubu.

Šramková sa predstaví v hlavnej súťaži na wimbledonskej tráve prvýkrát v kariére. S Kosťukovou má priaznivú bilanciu 1:0, v roku 2019 ju zdolala na antuke 6:1, 6:2. Schmiedlová prehráva s Wang Ja-fan 1:3, všetky zápasy sa uskutočnili na harde. Prvé kolo kvalifikácie bolo konečnou stanicou pre Viktóriu Hrunčákovú a Jozefa Kovalíka, Lukáš Klein neprešiel cez 2. kolo.

Nasadenou jednotkou v mužskej dvojhre bude Talian Jannik Sinner, šampión Australian Open sa stretne s Nemcom Yannickom Hanfmannom. Srb Novak Djokovič bude napriek nedávnej operácii kolena bojovať o ôsmy wimbledonský titul, ako nasadená dvojka si na úvod zmeria sily s českým kvalifikantom Vítom Kopřivom. Tretí nasadený obhajca trofeje Španiel Carlos Alcaraz dostal za súpera estónskeho kvalifikanta Marka Lajala.

Najvyššie nasadená hráčka v ženskom singli Poľka Iga Swiateková si skríži rakety s Američankou Sofiou Keninovou. Druhú nasadenú Cori Gauffovú čaká americké derby proti Caroline Dolehideovej. Češka Markéta Vondroušoová v pozícii nasadenej šestky odštartuje cestu za obhajobou titulu duelom proti Španielke Jessice Bouzasovej Maneirovej.



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená z briefu.



la tt

Vloženo: 28. 06. 2024       Kategorie: Tasr