• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

TENIS EP = elektronické periodikum STZ

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP

 
Hlavní obsah stránky

 Tenis EP = elektronické periodikum Slovenského tenisového zväzu:   www.stz.sk/tenis

- - - AKTUALITY

- - - TENIS DOMA

- - - DAVIS CUP

- - - FED CUP

- - - SLOVAK OPEN

- - - ROZHOVORY

- - - TASR

- - - ARCHÍV (mesačník tenis 2006 - 2012)

Vydavateľ: STZ a STZ Marketing, s. r. o., Príkopova 6, 831 03 Bratislava
Redakcia: Príkopova 6, 831 03 Bratislava, 8. poschodie, telefón 02/49 209 881
Zodpovedná redaktorka: Ing. Petra Chamillová
Redakčná rada: Dr. Tibor Macko, Ing. Igor Moška, Dr. Ľubomír Páleník, Ing. Vladimír Habas
Periodicita: denná aktualizácia
Newsletter: súčasť elektronického média s dvojtýždňovou periodicitou
ISSN: 1339-9764

 

 

 
 
 
news img

Kovalík o hlavnú v Dauhe

Jozef Kovalík (na snímke) postúpil do finále kvalifikácie na turnaji ATP 250 v katarskej Dauhe (1 176 595 USD, tvrdý povrch vonku). V úvodnom kole si šiesty nasadený hráč poradil s Kazachom Andrejom Golubevom a zvíťazil 6:4, 7:6(2) za 101 minút. O hlavnú súťaž si dvadsaťdeväť ročný rodák z Bratislavy zmeria sily so štvorkou pavúka Iľjom Marčenkom z Ukrajiny, s ktorým má negatívnu bilanciu 0:2.

V hlavnej časti sa predsataví Alex Molčan, ktorý v prvom kole vyzve Srba Filipa Krajinoviča.

12. 02. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Kučová v Dubaji dohrala

Kristína Kučová nepostúpila do druhého kola kvalifikácie na turnaj WTA 500 v Dubaji (703 580 USD, zvrdý povrch vonku). V úvodnom eliminačnom kole nenašla recept na tretiu nasadenú Ľudmilu Samsonovovú z Ruska (34. WTA) a podľahla jej 5:7, 1:6 za 86 minút. V prvom sete nevyužila tridsaťjedenročná Bratislavčanka vedenie 4:2. Naďalej však zostáva v pozícii slovenskej singlovej jednotky.

12. 02. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Vargová s titulom na ITF J1

Nina Vargová získala deblový titul na juniorskom jednotkovom turnaji ITF J1 v paraguajskom Lambare. Spolu s Maďarkou Lucou Udvardyovou zvíťazili vo finále v pozícii najvvyššie nasadeného páru nad dvojkami pavúka Nikolou Daubnerovou s Češkou Amelie Smejkalovou 7:6(5), 6:1. Zverenka trénera Martina Zathureckého získala už druhý deblový titul na juhoamerickej šnúre turnajov. Pred tromi týždňami triumfovala po boku Renáty Jamrichovej na jednotkovom turnaji v Kolumbii. Šestnásťročná hráčka NTC má na konte celkovo už šesť titulov vo štvorhre na juniorskom okruhu ITF.

11. 02. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Proti Austrálii v Brisbane

Austrálska tenisová federácia zverejnila dejisko kvalifikačného stretnutia Pohára Billie Jean Kingovej, v ktorom Austrália privíta Slovensko (15. - 16. apríl 2022). Hrať sa bude v Aréne Pata Raftera v Brisbane. Austrálčania ako domáci tím mali právo voľby povrchu, stretnutie sa uskutoční na harde GreenSet s loptičkami Dunlop. Hrať sa bude vonku pod pevnou strechou. Nominácie musia kapitáni oboch tímov zverejniť najneskôr 28 dní pred začiatkom.

10. 02. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Zomrel Eduard Kukan

Vo veku 82 rokov zomrel vo štvrtok 10. februára bývalý minister zahraničných vecí Slovenskej republiky Eduard Kukan. Bol mimoriadnou slovenskou osobnosťou, skvelým, múdrym a obdivuhodným človekom. Dlhé roky bol veľkým podporovateľom slovenského tenisu a pravidelne sa zúčastňoval na reprezentačných stretnutiach Slovenska v Davis Cupe a Fed Cupe. Česť jeho pamiatke! 

10. 02. 2022
Aktuality Více zde
 
STZ Podcast

ROZHOVORY O TENISE 2022 - RENÁTA JAMRICHOVÁ, JÁN MATÚŠ

Renáta Jamrichová - hráčka NTC
Ján Matúš - tréner NTC

09. 02. 2022
STZ podcast Více zde
 
news img

Kužmová ďalej v debli

Viktória Kužmová postúpila do štvrťfinále štvorhry na turnaji WTA 500 v Petrohrade (703 580 USD, tvrdý povrch hala). Po boku Nórky Ulrikky Eikeriovej zvíťazili nad americko-bieloruským párom Kaitlyn Christianová, Lidziya Marožavová  7:6(4), 6:4 za 95 minút. O postup do semifinále si zmerajú sily s Aliciou Rosolskou z Poľska a Erin Routliffeovou z Nového Zélandu.  

09. 02. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Rozhovory o tenise - Renáta Jamrichová a Ján Matúš

V najnovšom vydaní relácie Rozhovory o tenise sme v štúdiu televízie STZ privítali dvoch hostí. Boli nimi Renáta Jamrichová, jeden z najväčších talentov slovenského tenisu, a jej tréner Ján Matúš. Rozprávali sme sa o oficiálnom reprezentačnom výjazde v Južnej Amerike, na ktorom štrnásťročná hráčka NTC získala dva deblové tituly na turnajoch ITF J1. Prezradila nám, čo jej pomáha dosahovať výborné výkony, ako dokáže na kurte zvládať stres a aké sú jej najbližšie tenisové plány.

09. 02. 2022
Rozhovory Více zde
 
news img

Horanský prehral v 1. kole

Filip Horanský sa neprebojoval do druhého kola dvojhry na challengeri 80 vo francúzskom meste Cherbourg (45 730 EUR, tvrdý povrch hala). V úvodnom zápase podľahol českému kvalifikantovi Jonášovi Forejtekovi 6:4, 1:6, 4:6 za 92 minút. Zverenec trénera Miloslava Mečířa ml. a kondičného Dávida Olasza si vypracoval štyri brejkalové možnosti, z ktorých využil polovicu, zaznamenal štyri esá a urobil dve dvojchyby. 

08. 02. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

DC: Vstupenky sú v predaji pre všetkých fanúšikov

Slovenskí tenisti už o pár dní privítajú v kvalifikačnom stretnutí o postup na finálový turnaj Davisovho pohára hviezdami nabitú reprezentáciu Talianska. Hrať sa bude na tvrdom povrchu v bratislavskej  NTC aréne. Pôjde už o deviate stretnutie za sebou, ktoré odohrá Slovensko pred domácimi divákmi, druhé pod vedením kapitána Tibora Tótha. Vstupenky na toto stretnutie si možno zakúpiť v sieťach predpredaj.skticketportal.sk a na recepcii NTC.

07. 02. 2022
Davis Cup Více zde
 
news img

Rebríčky ITF do 18 rokov

Nikola Daubnerová atakuje prvú dvadsiatku juniorského rebríčka ITF do 18 rokov. Po fantastickom triumfe na jednotkovom podujatí v peruánskej Lime sa v rebríčku posunula o 23 miest na aktuálnu 27. pozíciu. Od začiatku roka, kedy jej v renkingu patrila 75. priečka, poskočila už o 48 miest! Druhou najlepšou Slovenkou podľa rebríčkového postavenia je Nina Vargová na 46. pozícii. V elitnej svetovej stovke ich dopĺňa ešte Irina Balus na 67. mieste.

Medzi chlapcami má Slovensko v stovke dvojnásobné zastúpenie, jednotkou je Peter Benjamín Privara (22.), dvojkou Peter Naď (78.). Na brány prvej stovky už klope Michal Krajčí, ktorý je aktuálne 115.

07. 02. 2022
Aktuality Více zde
 
news img

Martinovi tesne ušiel titul

Andrej Martin neuspel vo finále štvorhry na turnaji ATP 250 v argentínskej Cordobe (493 875 USD, antuka vonku). Spolu s rakúskym partnerom Tristanom-Samuelom Weissbornom sa do hlavnej súťaže dostali na poslednú chvíľu ako náhradníci a prebojovali sa až do finále. V ňom nestačili na najvyššie nasadený mexicko-argentínsky pár Santiago González, Andres Molteni a podľahli mu 5:7, 3:6 za 77 minút.

06. 02. 2022
Aktuality Více zde