• PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Priateľské stretnutia SR - ČR

Spestrením pozastavenej tenisovej sezóny budú aj divácky atraktívne priateľské stretnutia Slovenska s Českom. Tie sú naplánované na 4.-5. júla. Bratislava bude dejiskom fedcupového duelu, zápasu mužov do 23 rokov a juniorov a junioriek do 16 rokov. V Prahe uvidia daviscupový súboj, stretnutia žien do 23 rokov a juniorov a junioriek do 14 a 18 rokov.

03. 06. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Grantový program Nadácie SOŠV pre mladých športovcov

Mladí športovci i juniorské športové kolektívy od 13 do 18 rokov sa môžu opäť uchádzať o zaujímavé finančné granty v programe Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru Ukáž sa! Nadácia v spolupráci so Slovenským olympijským a športovým výborom podporí tento rok talenty sumami v celkovej výške 35-tisíc eur. Úlohou mladých športovcov bude tentoraz popasovať sa so sociálnymi sieťami. Pomáhať im bude jeden z najznámejších influencerov a ambasádor programu Expl0ited. Prihlásiť sa musia najneskôr do 21. júna.

03. 06. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

TE oslavuje 45 rokov

Presne pred 45 rokmi, 31. mája 1975, bola na stretnutí v Ríme založená Európska tenisová asociácia (ETA). Organizácia, ktorá sa dnes nazýva Tennis Europe (TE), sa rozrástla z pôvodných 17 zakladajúcich členov na 50 členských krajín a spravuje viac ako 500 juniorských turnajov ročne. Tieto zohrávajú dôležitú úlohu pre mladých hráčov vo veku od 12 do 16 rokov na ich ceste stať sa profesionálmi. Slovensko sa členom TE stalo v roku 1993.

31. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Finále turnaja NTC

Na dvorcoch Národného tenisového centra (NTC) vyvrcholil v piatok tréningový turnaj jednotlivcov, ktorý zorganizoval Slovenský tenisový zväz. Spomedzi šestnástich žien sa najviac darilo Anne Karolíne Schmiedlovej (na snímke), ktorá si vo finále kontrolného turnaja poradila s Biancou Behúlovou 7:6, 6:4. V mužskom pavúku obstarali finále Lukáš Klein a Filip Horanský. V záverečnom zápase  bol úspešnejší Klein, ktorý zdolal Horanského 6:2, 4:6, 6:3.

FOTO: Dušan Barbuš

29. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Bratislava Open s domácou elitou

Hoci pre pandémiu koronavírusu museli zrušiť júnový mužský challenger Bratislava Open, slovenskí tenisoví fanúšikovia nevyjdu naprázdno. V termíne 17. - 20. júna sa v hlavnom meste uskutoční podujatie s rovnakým názvom, na ktorom sa zúčastní domáca elita. Turnaj bude prvým podujatím v rámci série Peugeot Tennis Tour 2020 By Fortuna. Predstaví sa na ňom šestnásť najlepších slovenských hráčov a hráčok. Hosťom bude aj držiteľka voľnej karty do hlavnej súťaže Belinda Benčičová, ktorá má slovenské korene a  momentálne sa zdržiava v Bratislave.

29. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Kvitová víťazkou turnaja v Česku

Dvojnásobná wimbledonská šampiónka Petra Kvitová sa stala víťazkou turnaja o pohár prezidenta Českého tenisového zväzu. V pražskom finále dvojhry zdolala vo štvrtok Karolínu Muchovú 6:3, 6:3. Išlo o prvé české tenisové podujatie po koronakríze. Zápas medzi Kvitovou a Muchovou na hodinu a pol prerušili pre dážď. Favoritke nevyšiel úvod, prehrávala 1:3, no potom získala osem hier za sebou a otočila nepriaznivý vývoj. Medzi mužmi zvíťazil Michael Vrbenský po triumfe 6:4, 6:7 (5), 10:8 nad Zdeňkom Kolářom. (tasr)

28. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Fotogaléria druhého dňa

Na dvorcoch Národného tenisového centra (NTC) pokračoval v stredu kontrolný tréningový turnaj jednotlivcov druhým hracím dňom. Opäť priniesol množstvo zaujímavých konfrontácií a pre hráčov zároveň možnosť zistiť, ako na tom po hernom výpadku spôsobenom pandémiou koronavírusu sú. FOTO: Dušan Barbuš

27. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Dvadsať rokov od úspechu

V stredu 27. mája 2020 ubehlo presne dvadsať rokov od prenikavého úspechu slovenských tenistov na Svetovom pohári družstiev v nemeckom Düsseldorfe. Tím pod vedením daviscupového kapitána Miloslava Mečířa v zložení Dominik Hrbatý, Karol Kučera a Ján Krošlák zdvihol na tomto podujatí nad hlavu víťaznú trofej. V skupine si poradil s reprezentáciou USA a Nemecka, podľahol iba výberu Švédska. Vo finále zdolal silný výber Ruska 3:0. Denník Šport si tento významný okamih pripomenul celostránkovým článkom.

27. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

NTC turnaj objektívom

Na dvorcoch Národného tenisového cetra sa v utorok rozbehol tréningový turnaj jednotlivcov, ktorý usporiadal Slovenský tenisový zväz. Počasie hráčom veľmi neprialo, a tak sa z vonkajších kurtov museli presúvať do haly. Takto prvý hrací deň turnaja zachytil objektív Dušana Barbuša.

27. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Tréningový turnaj jednotlivcov

Slovenský tenisový zväz organizuje v dňoch 26. - 29. mája štvordňový tréningový turnaj jednotlivcov. Zúčastní sa ho šestnásť mužov a šestnásť žien. Účasť potvrdili všetci hráči Národného tenisového centra na čele s fedcupovými a daviscupovými reprezentantmi, ktorí budú doplnení štyrmi hráčmi a štyrmi hráčkami mimo NTC. Hrať sa bude systémom o každé miesto, čo zaručuje všetkým hráčom jeden zápas v každý hrací deň.

25. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Najviac zarába Osaková

Japonská tenistka Naomi Osaková je podľa magazínu Forbes najlepšie zarábajúcou športovkyňou. Za uplynulých 12 mesiacov zarobila 37,4 milióna dolárov. Ročný zárobok dvojnásobnej grandslamovej šampiónky z turnajov i zo sponzorských zmlúv je historickým ženským rekordom.
   

23. 05. 2020
Aktuality Více zde
 
news img

Federer ani netrénuje

Švajčiarsky tenista Roger Federer prezradil, že už dlhšiu dobu nemal v ruke raketu. Kariéru však končiť nemieni ani počas prestávky zavinenej pandémiou koronavírusu. V rozhovore s bývalým brazílskym tenistom Gustavom Kuertenom štvrtý hráč rebríčka ATP uviedol, že neverí v skoré obnovenie sezóny. "Momentálne netrénujem, pretože na to nevidím dôvod. Som spokojný s mojou fyzickou kondíciou. Bude aj tak dlho trvať, kým sa vrátime do súťažného diania," povedal Federer.

23. 05. 2020
Aktuality Více zde